ŞARKUL AVSAT

Home > KÖRFEZ > Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Kovid-19’u atlatanlar iki doz aşı yaptırabilir

رابط المصدر: https://turkish.aawsat.com/node/3104256

3104256
Riyad/Şarku’l Avsat
"KÖRFEZ","Suudi Arabistan"
106
Thu, 29 Jul 2021 06:37:09 +0000
https://turkish.aawsat.com/home/article/3104256/suudi-arabistan-sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-kovid-19%E2%80%99u-atlatanlar-iki-doz-a%C5%9F%C4%B1-yapt%C4%B1rabilir
https://turkish.aawsat.com/node/3104256
Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Kovid-19’u atlatanlar iki doz aşı yaptırabilir
article
tr
[1] [2] [3] [4] [5]
A
A

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Kovid-19’u atlatanlar iki doz aşı yaptırabilir

Perşembe, 29 Temmuz, 2021 - 09:30
Riyad/Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı dün (Çarşamba) yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlatıp sağlığına kavuşanların iki doz aşı yaptırabileceğini duyurdu.

Bu bağlamda, aşı olmak isteyenler virüsü atlattıktan 10 gün sonra aşının ilk dozunu yaptırabilecekler. Bakanlık, söz konusu uygulamanın güvenli olduğunun tıbbi çalışmalarla kanıtlandığını belirterek iki doz aşı olmanın Kovid-19 ve varyantlarına karşı koruma sağladığına dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı için ulusal kampanyanın planlandığı gibi ilerlediğine işaret ederek, bu adımın enfeksiyonu önleme ve toplumu virüsün komplikasyonlarından koruma çabalarının bir devamı olarak geldiğini sözlerine ekledi.

Bakanlık aynı zamanda, Krallık’ta onaylanan aşıların etkili ve güvenli olduğunu vurgulayarak, aşı olmak için ‘Sehhaty’ (Sağlığım) uygulaması üzerinden kayıt yaptırma çağrısında bulundu.


İlgili Haberler




اضغط هنا للطباعة.