ŞARKUL AVSAT

Home > DÜNYA > Kiev: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Oskil Nehri’ni geçti

رابط المصدر: https://turkish.aawsat.com/node/3882311

3882311
Kiev/Şarku’l Avsat
"DÜNYA","Avrupa"
160
Mon, 19 Sep 2022 06:08:59 +0000
https://turkish.aawsat.com/home/article/3882311/kiev-ukrayna-silahl%C4%B1-kuvvetleri-oskil-nehri%E2%80%99ni-ge%C3%A7ti
https://turkish.aawsat.com/node/3882311
Kiev: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Oskil Nehri’ni geçti
article
tr
[1] [2] [3] [4] [5]
A
A

Kiev: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Oskil Nehri’ni geçti

Pazartesi, 19 Eylül, 2022 - 09:15
Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov kentini bombalaması sonucunda oluşan yıkım (AFP)
Kiev/Şarku’l Avsat

Kiev, Ukrayna ordusunun Oskil Nehri üzerinde daha fazla ilerlemek için köprübaşı kurarak doğuya ilerlediğini açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Basın Ofisi, Telegram üzerinde paylaştığı videoda “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Oskil Nehri’ni geçti. Dün itibariyle Ukrayna, nehrin sol bölgesini kontrol altına aldı” açıklamasında bulundu.

Ukrayna, bu ayın başlarında Harkov bölgesinde bulunan Oskil Nehri’ne doğru ilerleyerek Rus kuvvetlerini geri çekilmeye zorladı.

Moskova, Kiev’in nehri geçme girişimlerini birçok kez engellemişti. Kiev ise Oskil Nehri’nin doğusuna bir köprübaşı kurarak karşılık verdi. Köprübaşının inşası, Ukrayna kuvvetlerinin Luhansk’a doğru ilerlemesini sağlayacak stratejik bir adım olarak görülüyor.

Kiev, nehrin ne zaman geçileceğine dair başka bir bilgi paylaşmadı. Ancak Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), Ukrayna’nın nehrin ikiye böldüğü Harkov bölgesinde önemli bir kent olan Kupyansk bölgesinin doğusunu ele geçirdiğini açıkladı.

Ukrayna, karşı taarruzları sırasında bölgenin batısını ele geçirmeye çalışıyor. Rus kuvvetleri, yakın zamana kadar nehrin doğu tarafında bulunan sanayi bölgesine yerleşmişti. Ukrayna kuvvetlerinin birçok kasaba ve köyü Rus kuvvetlerinden temizlemesi ile bölge, Rus birliklerinden temizlendi.


İlgili Haberler




اضغط هنا للطباعة.