ŞARKUL AVSAT

Home > ARAP DÜNYASI > Lübnan ordusu: 91 kişinin öldüğü tekne faciasında bir kişi gözaltına alındı

رابط المصدر: https://turkish.aawsat.com/node/3892791

3892791
Beyrut/Şarku’l Avsat
"ARAP DÜNYASI","Suriye","Lübnan"
227
Sat, 24 Sep 2022 13:16:13 +0000
https://turkish.aawsat.com/home/article/3892791/l%C3%BCbnan-ordusu-91-ki%C5%9Finin-%C3%B6ld%C3%BC%C4%9F%C3%BC-tekne-facias%C4%B1nda-bir-ki%C5%9Fi-g%C3%B6zalt%C4%B1na-al%C4%B1nd%C4%B1
https://turkish.aawsat.com/node/3892791
Lübnan ordusu: 91 kişinin öldüğü tekne faciasında bir kişi gözaltına alındı
article
tr
[1] [2] [3] [4] [5]
A
A

Lübnan ordusu: 91 kişinin öldüğü tekne faciasında bir kişi gözaltına alındı

Cumartesi, 24 Eylül, 2022 - 16:15
Suriye’nin Tartus şehrinin kıyısında boğulan bir kurbanın cesedini arayan kurtarma ekipleri (AFP)
Beyrut/Şarku’l Avsat

Lübnan ordusu bugün (Cumartesi) Suriye açıklarında batan ve 91 kişinin öldüğü tekne faciasında yasadışı göçmen kaçakçılığına karıştığından şüphelenilen bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Alman haber ajansı DPA’ya göre, ordu komutanlığı bugün (Cumartesi) internet sitesinde yayınladığı açıklamada, İstihbarat Müdürlüğü’nün, göçmen kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle bir kişiyi yakaladığını açıkladı.


Açıklamada “Soruşturma sonucunda, söz konusu şahsın, kuzeyde el-Arida’dan güneyde el-Miniye’ye kadar Lübnan sahillerinden yasadışı göçmenleri kaçırmak üzere faaliyet gösteren bir şebekenin yönetimine karıştığı kanıtlandı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, gözaltına alınan şahsın ‘Çarşamba günü Lübnan’dan İtalya’ya deniz yoluyla yapılacak son kaçakçılık operasyonun hazırlanmasında yer aldığı ve söz konusu operasyonun Perşembe günü teknenin Suriye kıyılarında batmasıyla sonuçlandığını’ itiraf ettiği belirtildi.

Gözaltına alınan şahısın soruşturmasının devam ettiği ayrıca adli ekiplerin denetiminde, göçmen kaçakçılığı şebekesinin diğer üyelerinin yakalanması için takibin devam ettiği açıklandı.

Suriye Limanları Genel Müdürü Samir Kubarslı, bu sabah çok sayıda ceset çıkarılmasının ardından Tartus açıklarında batan teknede hayatını kaybedenlerin sayısının 86’ya yükseldiğini açıklamıştı. Diğer yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), batan teknede hayatını kaybedenlerin sayısının 91’e yükseldiğini ve 50 göçmenin kayıp olduğunu duyurdu.


Hayatta kalma şansları zaman geçtikçe azalsa da, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

El-Basil Hastanesi Genel Kurulu Başkanı Dr. İskender Ammar, ailelerin cesetleri teşhis etmesi ile cenazelerin teslim edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Batan tekne, Lübnan’ın kuzeyinde yer alan Trablus’taki el-Miniye bölgesinden yola çıkmıştı ve çeşitli milletlerden insanları taşıyordu.


İlgili Haberler




اضغط هنا للطباعة.