ŞARKUL AVSAT

Home > DÜNYA > UAEA Başkanı, yıl sonuna kadar Zaporijya'da güvenli bölge oluşturmayı umuyor

رابط المصدر: https://turkish.aawsat.com/node/4020866

4020866
Viyana/AA
"DÜNYA","Avrupa"
152
Fri, 02 Dec 2022 16:10:04 +0000
https://turkish.aawsat.com/home/article/4020866/uaea-ba%C5%9Fkan%C4%B1-y%C4%B1l-sonuna-kadar-zaporijyada-g%C3%BCvenli-b%C3%B6lge-olu%C5%9Fturmay%C4%B1-umuyor
https://turkish.aawsat.com/node/4020866
UAEA Başkanı, yıl sonuna kadar Zaporijya'da güvenli bölge oluşturmayı umuyor
article
tr
[1] [2] [3] [4] [5]
A
A

UAEA Başkanı, yıl sonuna kadar Zaporijya'da güvenli bölge oluşturmayı umuyor

Cuma, 2 Aralık, 2022 - 19:15
Fotoğraf: AA
Viyana/AA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya ve çevresinde güvenli bölge oluşturulması için Rusya ve Ukrayna arasında bu yılın sonuna kadar bir uzlaşı sağlamayı umduğunu söyledi.

İtalya'da bulunan Grossi, La Repubblica gazetesine Ukrayna'daki nükleer emniyet ve güvenliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zaporijya Nükleer Santrali ve çevresinde çatışmalardan arındırılmış "nükleer güvenli bölge" oluşturulması için uzun süredir Moskova ve Kiev arasında görüşmeler yürüten Grossi, "Görevim mümkün olan en kısa sürede bir çözüm bulmak. Bu yılın sonuna kadar (uzlaşı sağlanmasını) umuyorum" dedi.

Grossi, olası bir nükleer felaketin yaşanmasını önlemeyi amaçladıklarını belirterek, hedeflerinin bu adım sonrasında taraflardan herhangi biri lehine "askeri bir durum meydana" getirmek olmadığını söyledi.

Taraflar arasında uzlaşı sağlanabilmesi için her iki ülkenin devlet başkanıyla görüşülebileceğini kaydeden Grossi, bu amaçla geçen ay Rus yetkililerle İstanbul'da bir araya gelmişti.


İlgili Haberler




اضغط هنا للطباعة.