Başakşehir FK ile City Football Group, iş birliği anlaşması imzaladı

Başakşehir Futbol Kulübü, bünyesinde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'yi de barındıran City Football Group (CFG) ile işbirliği anlaşması imzaladı

(@ibfk2014)
(@ibfk2014)
TT

Başakşehir FK ile City Football Group, iş birliği anlaşması imzaladı

(@ibfk2014)
(@ibfk2014)

Gerçekleştirilen anlaşmaya göre CFG, Başakşehir'e uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve süreçlerin eğitimlerini de kapsayan çeşitli futbol projelerinde danışmanlık verecek. Grup aynı zamanda, oyuncu transfer stratejileri, akademi gelişimi ve veriye dayalı içgörülerin kullanımı konusundaki en iyi uygulamaları ile turuncu-lacivertli kulübe uzun dönemli planlama ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan yönlendirmeler sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan City Football Group Yönetici Direktörü Brian Marwood, yapılan anlaşmadan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek "Bu iş birliği anlaşmasını imzalamaktan ötürü çok mutluyuz. City Football Group bünyesinde sahip olduğumuz eşsiz uzmanlık ve deneyimden büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’de futbolun büyümesini desteklemek için birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gümüşdağ: "Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyız"

Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ da, imzalanan anlaşma sebebiyle gururlu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Türk futbolunda genç yaşına rağmen birçok ilki başaran Başakşehir FK, bugün hem kendisi hem de Türk futbolu adına tarihi bir adım attı, bir ilki daha gerçekleştirdi. Baştan beri vizyonumuz ve hedeflerimizin farklı olduğunu her fırsatta yineledik ve bugün, dünyanın en büyük futbol grubu ile yaptığımız bu iş birliği ile bunun altını yeniden çizdik. Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyız. Uzun ama yoğun bir süreçti. Yaklaşımları ve süreçteki destekleri için tüm City Football Group yetkililerine teşekkür ederim. Başakşehir ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim.

City Football Group CEO'su Ferran Soriano, Türkiye'nin tutkulu bir futbol ülkesi olduğuna dikkati çekti.

Soriano, imzalanan anlaşmadan ötürü heyecan duyduğunu ifade ederek, "Biz stratejik futbol projelerinde Başakşehir ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kulübün sahadaki başarısına katkıda bulunmayı ve Türkiye’de futbol uzmanlığı ve istihbaratı geliştirmeyi hedefliyoruz." açıklamalarını yaptı.

CFG'nin bünyesinde Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel, ESTAC, Palermo, Bahia ve partner kulüp olarak da Bolivar City yer alıyor.

5 kıtada 13 futbol kulübünde 4 binden fazla sporcu yer alıyor.

CFG'nin çoğunluk hissesi Şeyh Mansour bin Zayed'e ait olan Newton Investment and Development LLC’de bulunuyor. Yüzde 18.16'lık hisse ise ABD merkezli teknoloji yatırım şirketi Silver Lake’e ait.



Novak Djokovic, 44 yaşındaki Serena Williams'ın Wimbledon'a dönmesini yorumladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Novak Djokovic, 44 yaşındaki Serena Williams'ın Wimbledon'a dönmesini yorumladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Novak Djokovic, Serena Williams'ın Wimbledon'a "ilham verici" ve "destansı" dönüşünü överken, yeniden kortlara çıkmaya hazırlanan 44 yaşındaki tenisçinin kariyerinin zirve dönemine kıyasla bugünlerde spor salonunda daha fazla vakit geçirdiğini düşünüyor.

39 yaşındaki Djokovic, "Turnuvadan yıllarca uzak kaldıktan ve iki çocuk sahibi olduktan sonra geri dönüp, sadece kendini memnun etmek veya turnuvaya geri dönmek için değil, aynı zamanda hepimize onu kortta, hem teklerde hem de çiftlerde tekrar izleme zevkini yaşatmak adına bu kadar çok çaba sarf etmesi olağanüstü" dedi.

Ona, ne olursa olsun, yaptığı şeyin benim için kişisel olarak gerçekten ilham verici olduğunu, eminim ki dünya çapında milyonlarca insanın da böyle hissettiğini söyledim. Sanırım onu zirve dönemine kıyasla daha çok spor salonunda görüyorum! Bu bana, bunun mümkün olan en iyi şekilde sonuçlanmasını gerçekten istediğini gösteriyor. Dürüst olmak gerekirse, gösterdiği çaba takdire şayan. Elbette tüm gözler onun üzerinde, geri dönüşünde. Umarım bunun tadını çıkarır çünkü bunu gerçekten hak ediyor. Kariyerinde tarihe geçen efsanevi bir miras bıraktı. Alacağı her alkışı hak ediyor.

7 kez Wimbledon tekler şampiyonu ve 23 kez Grand Slam galibi Williams, salı günü 4 yıl aradan sonra ilk tekler maçına Maya Joint karşısında çıkacak. Ayrıca Queen's'te çiftler oynayarak geri dönüşünü başlatan Williams'ın, 46 yaşındaki kız kardeşi Venus'le birlikte turnuvanın çiftler kategorisinde oynayacağı da doğrulandı.

Williams, en son 2022 ABD Açık'ta tekler oynamıştı ve bu turnuvada Ajla Tomljanovic'e üçüncü turda yenilmesinin ardından spora veda etmiş gibi görünmüştü.

24 kez Grand Slam şampiyonu ve 7 kez Wimbledon tekler galibi Djokovic, pazartesi günü Çinli Wu Yibing'e karşı mücadelesine başlayacak.

Sırp tenisçi, geçen ay Fransa Açık'ta Joao Fonseca'ya üçüncü turda elenmişti ancak Wimbledon öncesinde özgüveninin yüksek olduğunu açıkladı.

"Genel fiziksel durum açısından farklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Roland Garros'a kıyasla buraya daha iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Elbette toprak kortla karşılaştırıldığında çimde oynamak fiziksel açıdan toprak kadar yıpratıcı olmuyor. Bu yüzden benim için daha iyi. Çim kortta oynamayı her zaman sevdim. Wimbledon'da çok iyi bir geçmişim var. Bu da turnuvaya girerken özgüvenimi yükseltiyor.

Independent Türkçe


Kolombiya Portekiz karşısında aldığı beraberlikle grubu lider tamamladı… Portekiz, Hırvatistan'la eşleşti

Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)
Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)
TT

Kolombiya Portekiz karşısında aldığı beraberlikle grubu lider tamamladı… Portekiz, Hırvatistan'la eşleşti

Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)
Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)

Kolombiya Milli Takımı, Pazar günü Dünya Kupası'nda 11. Grup'un üçüncü ve son hafta maçında Portekiz ile golsüz berabere kalarak grubunu lider tamamladı.

Taraflar sahadan birer puanla ayrılırken, bu sonuçla Kolombiya puanını 7'ye yükselterek grup lideri oldu. Portekiz ise 5 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grup lideri Kolombiya, son 32 turunda 3 Temmuz'da Kansas'ta Gana ile karşı karşıya gelecek.

Grubu ikinci sırada tamamlayan Portekiz ise 2 Temmuz'da Inglewood'da, 12. Grup ikincisi Hırvatistan ile son 32 turunda mücadele edecek.


Messi'den Dünya Kupası'nda tarihi rekor

Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)
Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)
TT

Messi'den Dünya Kupası'nda tarihi rekor

Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)
Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)

Lionel Messi, bugün (Pazar) Dallas'ta Arjantin'in Ürdün'ü 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı golle FIFA Dünya Kupası tarihinde üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu. Böylece Fransız Just Fontaine ile Brezilyalı Jairzinho'yu geride bırakarak yeni bir rekora imza attı.

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Messi, 80. dakikada yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşu gole çevirerek takımının üçüncü golünü kaydederek skoru 3-1'e taşıdı.

Messi'nin üst üste gol attığı maç serisi, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'in Avustralya'yı 2-1 mağlup ettiği son 16 turu karşılaşmasıyla başladı.

Arjantinli yıldız, daha sonra Hollanda ve Hırvatistan ağlarını da havalandırdı. Fransa ile oynanan ve Arjantin'in şampiyonluğuyla sonuçlanan unutulmaz finalde ise iki gol kaydetti.

Messi, 2026 Dünya Kupası finallerinde de gol serisini sürdürdü. Cezayir karşısında hat-trick yapan yıldız futbolcu, Avusturya maçında iki gol daha attı. Ürdün karşısındaki golüyle birlikte üst üste gol attığı Dünya Kupası maçlarının sayısını 7'ye çıkarırken, turnuvadaki toplam gol sayısını da 19'a yükseltti.

Daha önce bu alandaki rekor, 1958 Dünya Kupası'nda Fransa formasıyla üst üste 6 maçta gol atan Just Fontaine ile 1970 Dünya Kupası'nda Brezilya adına aynı başarıyı gösteren Jairzinho'ya aitti.