İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki çatışma İsrail-Lübnan sınırına doğru genişlerken, Hizbullah dün (Pazartesi) İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği saldırıda 4 üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Öte yandan İngiltere merkezli Sky News Arabia’nın haberine göre İsrail-Lübnan sınırında çıkan çatışmalarda iki İsrail askeri hayatını kaybetti.
Hizbullah’a yakın iki kaynak daha önce, Hizbullah'ın gözlem noktasına düzenlenen bombardımanda bir Hizbullah üyesinin öldüğünü belirtmiş ve Hizbullah’ın buna misillemede bulunması gerektiğini ifade etmişlerdi. Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği bombardımanda 3 üyesinin daha öldüğünü açıkladı. Ancak Lübnan devlet televizyonu ‘Tele Liban’ Hizbullah’ın İsrail saldırısında altı 6 üyesinin öldüğünü bildirirken, Lübnan basınından diğer medya kuruluşları ise Hizbullah’ın 7 üyesinin öldürüldüğünü yazdı.
Dubai merkezli El Arabiya televizyon kanalı, Lübnan'ın güneyinden Celile bölgesine doğru top ve füze atışları yapıldığını bildirdi. Lübnan'dan sınırın karşı tarafında ve İsrail'in en kuzeyinde yer alan Avivim Kışlası’na kornet füzesi fırlatıldığını aktaran El Arabiya, iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine ateş açtığını kaydetti.
Hizbullah bir açıklama yaparak, bazı üyelerinin öldürülmesine ‘ilk tepki olarak’ İsrail’de Celile Tümeni'nin komuta merkezi olan Pranit Kışlası’nı ve Batı Tugayı'na bağlı bir dini komuta merkezi olan Avivim Kışlası’nı güdümlü füzeler ve havan mermileri ile vurduğunu duyurdu. Açıklamada, ölen Hizbullah üyesi sayısının basında yer alan bilgilerin aksine yalnızca üç olduğu vurgulandı.
Lübnan ordusu ise Hizbullah ile İsrail güçleri arasındaki bombardımanların yoğunlaştığı sırada İsrail'in orduya ait bir mevziye top atışı yaptığını ve bombardıman sonucunda bir subayın yaralandığını duyurdu.

Hamas’ın cumartesi günü İsrail'e düzenlediği sürpriz saldırı sonrası yanında savaşan Filistin İslami Cihad Hareketi’nin gerçekleştirdiği sızma girişimlerinin ardından İsrail’İn başlattığı bombardımanlar sonucu Hizbullah’ın ilk üyesi, Lübnan’ın güneyindeki Aitaroun köyünden Hüsam Muhammed İbrahim oldu.
İsrail ordusu, güçlerinin helikopter desteğiyle düzenledikleri operasyonda pazartesi günü Lübnan sınırını geçmeye çalışan en az iki silahlı unsuru etkisiz hale getirmeyi başardığını açıkladı.
Hizbullah’tan bir yetkili, bundan önce Hizbullah’ın saldırıyla bir ilgisi olmadığını açıklamıştı.
Öte yandan Güney Lübnan sakinlerinin bir kısmı, ilçe ve köylerin yakınlarında gerçekleşen ağır bombardımanlar nedeniyle İsrail sınırındaki evlerini terk ettiler.
Lübnan resmi ajansı NNA, sınır bölgesinden kaçanların ana yollarda trafiğin yoğunlaşmasına yol açtıklarını ve bölgede eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.


