Macron: Hamas Filistin halkını temsil etmiyor

Abbas'tan Fransa Cumhurbaşkanı'na: Gazze'ye karşı "Sizi bu saldırganlığı durdurmaya çağırıyoruz"

AA
AA
TT

Macron: Hamas Filistin halkını temsil etmiyor

AA
AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron salı günü yaptığı açıklamada Hamas saldırısının İsrail için şok edici olduğunu ancak Filistin halkı için de bir felaket olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre Macron, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanında gazetecilere yaptığı açıklamada "Hamas Filistin halkını temsil etmiyor" dedi.

Macron, Filistinlilerin geleceğinin "acımasız ve kesin olan terörizmle" mücadeleye bağlı olduğunu vurgulayarak hem İsrail'in hem de Filistinlilerin haklarının karşılıklı olarak tanınması gerektiğinin altını çizdi. Fransa Cumhurbaşkanı, "Filistin halkına bir toprak ve devlete sahip hakkı tanınmadığı sürece kalıcı bir barış olmayacaktır. Filistin halkı ve yetkilileri İsrail Devletini ve onun varlığının ve güvenliğinin önemini tanımazsa kalıcı bir barış olmayacaktır” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Salı günü, İsrail ile Hamas hareketi arasındaki savaşın on sekizinci gününde, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'u Gazze Şeridi'ndeki "saldırganlığı durdurmak" amacıyla çalışmaya çağırdı.

Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ramallah'taki Filistin Yönetimi merkezinde Fransa Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere: "Başkan Macron, size bu saldırganlığı durdurmanız için çağrıda bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.



Gazze İnsani Yardım Vakfı: Tüm dağıtım noktalarımız kapalı olup, yeniden açılma tarihlerini daha sonra duyuracağız

azze'deki yardım dağıtım merkezine doğru ilerleyen Filistinliler (Reuters)
azze'deki yardım dağıtım merkezine doğru ilerleyen Filistinliler (Reuters)
TT

Gazze İnsani Yardım Vakfı: Tüm dağıtım noktalarımız kapalı olup, yeniden açılma tarihlerini daha sonra duyuracağız

azze'deki yardım dağıtım merkezine doğru ilerleyen Filistinliler (Reuters)
azze'deki yardım dağıtım merkezine doğru ilerleyen Filistinliler (Reuters)

ABD destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı bugün yaptığı açıklamada, tüm yardım dağıtım noktalarının kapatıldığını ve yeniden açılış tarihinin daha sonra duyurulacağını bildirdi.

Vakıf, bölge sakinlerini ‘kendi güvenlikleri için’ dağıtım noktalarından uzak durmaya çağırdı.

Yerlerinden edilmiş Filistinliler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta ABD destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'ndan yardım alıyor. (AFP)Yerlerinden edilmiş Filistinliler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta ABD destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'ndan yardım alıyor. (AFP)

Dağıtım alanlarındaki çalışmalar, yakınlarında meydana gelen bir dizi ölümcül silahlı saldırının ardından durduruldu.

Geçen hafta yardım dağıtmaya başlayan vakıf, aralarında Birleşmiş Milletler'in (BM) de bulunduğu yardım örgütleri tarafından ağır bir şekilde eleştiriliyor.

Öte yandan bu sabah Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeybatısında Filistinli bir çocuk İsrail ordusu tarafından vurularak öldürüldü.

Şarku’l Avsat’ın Filistin resmi haber ajansı WAFA’dan aktardığına göre, Han Yunus'un merkezi ve kuzeyi sabah saatlerinden beri İsrail savaş uçaklarının yoğun uçuşları ve silah sesleri arasında hava saldırılarına maruz kalıyor.