Arap ülkeleri, Gazze'de sivillerin öldürülmesini kınayarak acil ateşkes talep etti

Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Fas, Gazze'de sivillerin öldürülmesini ve tehciri kınayarak, acil ateşkes ilan edilmesini istedi

(AA)
(AA)
TT

Arap ülkeleri, Gazze'de sivillerin öldürülmesini kınayarak acil ateşkes talep etti

(AA)
(AA)

Söz konusu ülkelerin yaptığı ortak yazılı açıklama, Mısır Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan paylaşıldı.

Açıklamada, sivillerin öldürülmesi, "Filistin halkının topraklarından kitlesel tehciri, Filistin meselesinin tasfiyesi ve topyekun cezalandırma politikasının kınandığı" ifade edildi.

Açıklamaya imza atan ülkeler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK), Gazze'de acil ve sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların engelsiz, hızlı, güvenli bir şekilde bölgeye girmesi için çalışmasını istedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yükselen tansiyondan da büyük endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada, uluslararası topluma, Filistin yönetimini destekleme ve Filistin kurumları dahil olmak üzere Filistin halkına mali destek sağlama çağrısında bulunuldu.

BMGK'de dün, ABD ve Rusya'nın İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sundukları iki ayrı karar tasarısı karşılıklı olarak veto edilmişti.

ABD'nin veto edilen karar tasarısında "Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği terör saldırıları şiddetle kınanırken" ülkelerin meşru müdafaa hakkı bulunduğuna işaret edilmişti.

Rusya'nın reddedilen karar tasarısında ise "Acilen kalıcı ve tüm tarafların saygı duyacağı bir insani ateşkes" sağlanması çağrısı yapılmıştı.



Gazze Şeridi’ndeki yardım dağıtım noktalarının yakınına yönelik İsrail bombardımanında 30 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze şehrine giden bir Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyundan indirilen gıda ve insani yardım kolilerini taşıyan Filistinliler (AP)
Gazze şehrine giden bir Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyundan indirilen gıda ve insani yardım kolilerini taşıyan Filistinliler (AP)
TT

Gazze Şeridi’ndeki yardım dağıtım noktalarının yakınına yönelik İsrail bombardımanında 30 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze şehrine giden bir Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyundan indirilen gıda ve insani yardım kolilerini taşıyan Filistinliler (AP)
Gazze şehrine giden bir Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyundan indirilen gıda ve insani yardım kolilerini taşıyan Filistinliler (AP)

Sağlık kaynakları, İsrail'in bugün şafak vaktinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının ardından 11'i ABD yardım dağıtım noktalarının yakınında olmak üzere 30 Filistin vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Filistin Enformasyon Merkezi'nden aktardığına göre, ‘Gazze şehrinin güneydoğusundaki ez-Zeytun mahallesinde bulunan Ali Camii civarındaki bir evin işgalciler tarafından bombalanması sonucu 8 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.’

Diğer yandan İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki el-Meğazi Mülteci Kampı’nda bir evi bombalaması sonucu 6 vatandaşın şehit olduğu ve çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

 İsrail bombardımanı, ABD yardım dağıtım noktalarının yakınında gerçekleşti. (AP)İsrail bombardımanı, ABD yardım dağıtım noktalarının yakınında gerçekleşti. (AP)

Yerel kaynaklar, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye’de İsrail ordusunun evleri havaya uçurması nedeniyle büyük patlamalar duyulduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi, ‘Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Salahaddin Caddesi'nde yardım bekleyen vatandaşların işgalciler tarafından bombalanması sonucu 11 kişinin şehit olduğunu ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını’ açıkladı.

Gazze şehrine giden bir Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyundan indirilen gıda ve insani yardım peketlerini taşıyan Filistinliler (AP)Gazze şehrine giden bir Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyundan indirilen gıda ve insani yardım peketlerini taşıyan Filistinliler (AP)

Filistin Enformasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Han Yunus mevkiindeki el-Attar bölgesinde yerlerinden edilmiş kişilerin çadırlarını hedef alan İsrail bombardımanında 5 vatandaşımız şehit oldu, birkaç kişi de yaralandı” denildi.