Lübnan'ın güneyindeki çatışmaların yoğunluğu, İsrail ordusunun Cezine ve Nebatiye bölgeleri arasında ciddi ateş gücü kullandığı gecenin ardından Pazartesi günü azaldı. Bu olay elektrik kesintilerine yol açarken, Pazartesi günü Hizbullah, “8 İsrail tesisini hedef aldığını, aralarında İsrail askerlerinin toplandığı yerler ve askeri bölgelerdeki yeni elektronik ekipmanların bulunduğu yerleri bombaladığını” açıkladı.
İki taraf güneydeki sınır bölgesinde karşılıklı ateş açtı ancak bölgede herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Lübnan medyası, İsrail bombardımanının Surda'daki Hamams Tepesi ve Marcayun Ovası'nı hedef aldığını bildirdi. Rab Selasin kasabasını hedef alan topçu bombardımanı, bir evde yangın çıkmasına neden oldu. İsrail ordusu ayrıca doğu kesimdeki Adissa kasabasının dış mahallelerini de makineli tüfekler ve top atışlarıyla vurdu.
Batı kesimde İsrail topçusu, ağır bir insansız hava aracı uçuşuyla aynı zamana denk gelen ed-Daheyra, el-Cebain, Tayr Harfa, Ayta eş-Şaab, Hanin ve Şihin kasabalarının dış mahallelerini bombaladı.
Öte yandan Hizbullah, sekiz askeri operasyon gerçekleştidiğini duyurdu ve art arda yaptığı açıklamalarda, savaşçılarının "Ramim kışlasında toplanan İsrail düşman askerlerini füze silahlarıyla hedef aldığını" söyledi. Ayrıca “Burkan füzeleriyle Barkat Rişa karargahını, Metulla sahası civarında yeni geliştirilen casus ekipmanlarını ve Mitat Kışlası’nın çevresini de hedef aldıklarını” belirtti.
Bu operasyonlar, İsrail ordusunun Pazar akşamı İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine bir dizi saldırı düzenlediğini söylediği , büyük bir tırmanışın ardından gerçekleşti. Bu saldırılar, sivil acil müdahale ekibinde yer alan 48 yaşındaki Barak Ayalon ve annesi Mira'nın öldürüldüğü Yuval'ın karşısındaki Mercayun Vadisi'ndeki alanları da içeriyordu. Ayrıca Yarun, Kafr Kila ve Batı Şeria’da da saldırılar gerçekleştirdi.
İsrail güvenlik yetkilileri, İsraillilerin, Lübnan'ın güneyinden düşen bir tanksavar füzesi sonucu öldürüldüğünü bildirmişti.
İsrail medyası, "Hava Kuvvetleri uçaklarının Lübnan topraklarında Hizbullah'a ait iki altyapıya, bir operasyon karargahına ve askeri bir hedefe baskın düzenlediğini" belirtti. Lübnan medyası, İsrail uçaklarının sınıra yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nebatiye ile Cezine arasında yer alan Cebel er-Rayhan bölgesine baskın düzenlediğini bildirdi. Bu durum, elektrik iletim istasyonlarının hasar görmesinin ardından bölgede elektrik kesintisine yol açtı.
Fotoğraflar, Pazartesi günü, biri Kafr Kila kasabasında, diğeri Sur şehrine yakın Sıddıkin olmak üzere iki evde büyük yıkım olduğunu gösterdi.