Gazze Şeridi'ndeki saha kaynakları Şarku’l Avsat'a İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarını Gazze'de "tekrarlamaya" çalıştığını söyledi. Kaynaklar, İsrail güçlerinin daha önce çekildikleri bölgelere tekrar tekrar saldırmasını, "Gazze Şeridi'nde yeni bir politika oluşturma" girişimi olarak değerlendirdi.
İsrail ordusu dün (Pazartesi) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze Şehri'nde, şehrin büyük bir bölümünü ve "Hamas yerleşkesine" dönüştüğü iddiasıyla Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Ajansı'nın (UNRWA) merkezini etkileyen bir operasyon başlattı.
İsrail ordu sözcüsü dün yaptığı açıklamada, "bölgede Hamas ve İslami Cihad üyelerinin bulunduğuna dair bilgiler" üzerine, güçlerinin Gazze'de bir operasyon başlattıklarını duyurdu.
Kaynaklara göre İsrail güçleri, "mutlak güvenlik kontrolü sağlamak için herhangi bir zamanda herhangi bir bölgeye, yere veya kişiye" aniden saldırma olasılığını tesis etmeye çalışıyor. Kaynaklar, "grupların bunun farkında olduğunu (...) ve İsrail'in kuzey bölgelerinde birçok kez başarısızlığını test ettiğini" belirtiyor.
Diğer yandan İsrailli mahkumların aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun iktidardan düşmemek için anlaşmayı bozmaya çalıştığını savunurken, muhalefet lideri Yair Lapid, iktidardaki koalisyon ortaklarının ateşkesi protesto etmek için istifa etmeleri halinde, Netanyahu'nun görevde kalmasını destekleme sözü verdi.