Dünya Sağlık Örgütü, 9 Kasım'da başlattığı ve 40 binden fazla çocuğu aşılamayı hedefleyen kampanya kapsamında Gazze Şeridi'nde 10 bin çocuğa çeşitli hastalıklara karşı aşı sağlamayı başardığını duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "X" platformunda yaptığı açıklamada, örgütü ve diğer ortak kuruluşların, 9 Kasım'da başlatılan ve önümüzdeki cumartesi gününe kadar devam edecek aşılama kampanyasının ilk sekiz gününde Gazze'de üç yaşın altındaki 10 binden fazla çocuğun aşılandığını duyurdu.
"Kampanya 40.000'den fazla çocuğu aşılamayı hedefliyor." dedi.
Kampanyanın UNICEF, Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) ve Gazze Şeridi'ndeki Hamas Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle yürütüldüğünü açıkladı.
Amacın bu çocukları kızamık, kabakulak, kızamıkçık, difteri, tetanos, boğmaca, hepatit B, tüberküloz, çocuk felci, rotavirüs ve zatürreden korumak olduğunu belirtti.
Kampanyanın ikinci ve üçüncü aşamalarının aralık ve ocak aylarında yapılması planlanıyor.
Tedros, "Ateşkesin hâlâ devam etmesini görmek cesaret verici, çünkü bu, WHO ve ortaklarının Gazze genelinde temel sağlık hizmetlerini genişletmesine ve harap olmuş sağlık sisteminin yeniden donatılmasına ve inşasına destek olmasına olanak sağlıyor" ifadelerini kullandı.