Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn bugün yaptığı açıklamada, birkaç gün önce başkent Beyrut'ta meydana gelen ‘aşırılıkların’ tekrarlanmayacağını vurguladı.
Maruni Birliği'nden bir heyete konuşan Avn şunları söyledi: “Barışçıl ifade özgürlüğünden yanayız… Ancak birkaç gün önce yaşanan yol kapatma, orduya ve vatandaşlara saldırma gibi aşırılıklar kabul edilemez uygulamalardır ve tekrarlanmayacaktır.”
Lübnan Cumhurbaşkanlığı tarafından X platformunda yayınlanan açıklamalarında Avn, Lübnan'ın ‘kardeş ve dost ülkeler tarafından sunulan pek çok fırsata sahip olduğunu ve bunların taraf farklılıkları ve bireysel hesaplar nedeniyle heba edilmesinin üzücü olduğunu’ belirtti. Avn, gerekli ekonomik, mali ve sosyal reformları gerçekleştirme sözü verdi.
Birkaç gün önce Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde, özellikle de Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı çevresinde, Lübnan vatandaşlarını taşıyan İran'a ait Mahan Havayolları'na ait sivil bir uçağın havalimanına iniş izni almasının engellenmesini protesto etmek amacıyla ayaklanmalar ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) ait bir araca saldırı da dâhil olmak üzere protesto gösterileri düzenlendi.
Lübnan ordusu pazar günü, Hizbullah destekçilerinin Beyrut Havaalanı yolunda yaptıkları oturma eylemine müdahale ettiklerini, bazı göstericilerin yolu kapatarak askeri birliklere saldırdıklarını ve üçü subay olmak üzere 23 askerin yaralandığını açıkladı.