Hamas liderlerinden Tahir en-Nunu bugün Reuters'a yaptığı açıklamada, hareketin liderleri ile ABD'nin rehine işlerinden sorumlu özel temsilcisi Adam Boehler arasında birkaç görüşme yapıldığını doğruladı.
En-Nunu, “Doha'da çifte vatandaşlığa sahip bir esirin serbest bırakılmasına odaklanan birkaç toplantı yapıldı. Filistin halkının çıkarları doğrultusunda olumlu ve büyük bir esneklikle hareket ettik” ifadelerini kullandı.
Hamas bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Filistin evi tamamlanana ve ulusal, başkanlık ve yasama düzeyinde genel seçimler yapılana kadar Gazze Şeridi'ni yönetmek üzere bağımsız Filistinli isimlerden oluşan bir ‘toplumsal destek komitesi’ kurmayı kabul ettiğini duyurdu.
Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş başkanlığındaki bir Hamas heyeti Kahire'de Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı Tümgeneral Hasan Reşad ile bir araya gelerek, ateşkes anlaşmasının uygulanması ve esirlerin değişimi de dahil olmak üzere çeşitli konuları ele aldı.
Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Hamas heyeti, Mısır'ın özellikle Filistinlileri yerlerinden etme planlarına karşı koyma çabalarını takdir ettiklerini ve Olağanüstü Arap Birliği Zirvesi’nin sonuçlarını, özellikle de ‘Filistin halkının devredilemez haklarını’ yineleyen Gazze Şeridi'ni yeniden inşa etme planını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Heyet, anlaşmanın tüm şartlarına bağlı kalınmasının önemini vurgulayarak, ikinci aşama müzakerelerin derhal başlatılması, sınır kapılarının açılması ve insani yardımların Gazze Şeridi'ne kısıtlama olmaksızın girmesine izin verilmesi çağrısında bulundu.