Mısır tarafından sunulan yeni bir öneri, Gazze Şeridi'nde ateşkesin yeniden sağlanması umutlarını canlandırdı. Konuyla ilgili bilgi sahibi Mısırlı bir kaynak Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, Kahire'nin daha önce önerdiği bazı maddelerde, serbest bırakılması istenen rehine sayısı da dahil olmak üzere değişiklik yaptığını söyledi. Kaynağa göre öneri, 40 ila 70 günlük bir ateşkes karşılığında Gazze'deki halen hayatta olan sekiz İsrailli rehinenin serbest bırakılmasını öngörüyor.
Kahire'nin her iki tarafın da isteklerini mümkün olduğunca karşılamaya çalıştığını ifade eden kaynak, Hamas'ın 50 günlük ateşkes karşılığında sadece iki rehineyi serbest bırakmak istediğini, İsrail'in ise Gazze’deki rehinelerin yarısının serbest bırakılmasını istediğini belirtti.
Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ürdün Kralı 2. Abdullah dün Kahire'de düzenlenen üçlü zirvede, savaş sonrasında Gazze'nin yönetiminden yalnızca ‘güçlendirilmiş bir Filistin Yönetimi’nin sorumlu olması gerektiğini vurgulayarak ateşkese ’derhal geri dönülmesi” çağrısında bulundu.
Bir diğer gelişmede İsrail ordusu, uluslararası hukuku ihlal etmemek için hükümete sunduğu Gazze Şeridi'ne gıda ve ilaç girişi yapılması talebini geri çekti.