Asharq, Telly'de Yılın Medya Şirketi ödülünü kazandı

25 altın, 76 gümüş ve 59 bronz olmak üzere toplam 160 ödül aldı

Asharq, 5 kıtadan 13 binden fazla başvuru arasından sıyrılarak Telly Ödülleri'nde olağanüstü bir başarı elde etti. (Şarku’l Avsat)
Asharq, 5 kıtadan 13 binden fazla başvuru arasından sıyrılarak Telly Ödülleri'nde olağanüstü bir başarı elde etti. (Şarku’l Avsat)
TT

Asharq, Telly'de Yılın Medya Şirketi ödülünü kazandı

Asharq, 5 kıtadan 13 binden fazla başvuru arasından sıyrılarak Telly Ödülleri'nde olağanüstü bir başarı elde etti. (Şarku’l Avsat)
Asharq, 5 kıtadan 13 binden fazla başvuru arasından sıyrılarak Telly Ödülleri'nde olağanüstü bir başarı elde etti. (Şarku’l Avsat)

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın önde gelen çok platformlu ağı Asharq (eş-Şark), prestijli Telly Ödülleri'nde üst üste ikinci kez Yılın Medya Şirketi seçildi. Asharq, çeşitli kategorilerde 25 altın, 76 gümüş ve 59 bronz olmak üzere toplam 160 ödül aldı.

Asharq, 2025 yılında beş kıtadan 13 binden fazla başvuru arasından sıyrılarak Telly Ödülleri’nde olağanüstü bir başarı elde etti. Kazanan içerikler arasında Asharq News, Bloomberg, Asharq Business, Asharq Documentary ve Asharq Discovery dahil olmak üzere ağın tüm platformlarından çalışmalar yer aldı.

Asharq News Genel Müdürü Dr. Nebil el-Hatib, “Bu küresel ödülü üst üste ikinci kez kazanmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, inovasyon ve haberciliğin sınırlarını zorlamaya devam eden tüm ekibimizin sıkı çalışmasını, yaratıcılığını ve tutkusunu yansıtıyor. Bu onur, Arap dünyasındaki izleyicilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan son teknoloji ve ilgi çekici içerikler sunma konusundaki kararlılığımızı pekiştiriyor” ifadelerini kullandı.

Asharq Documentary ve Asharq Discovery Genel Müdürü Muhammed el-Yusi ise “Bu ödül, ekibimizin mükemmellik ve yenilikçilik konusundaki sarsılmaz kararlılığını vurguluyor. Bu küresel takdir, izleyicilerimizde yankı uyandıran içerikler sunmaya devam etme ve içerik endüstrisi üzerinde somut bir etki yaratma konusunda bizi motive ediyor” dedi.

Telly, Asharq'ı haber dili ve prodüksiyon kalitesindeki mükemmelliği nedeniyle birçok kategoride ödüle layık gördü. Asharq News, Bloomberg ve Asharq Business'ın aldığı önemli ödüller arasında ‘ABD seçim kampanyası’, etkileşimli sanal gerçeklik hikayesi ‘Gazze'nin Yıkımı’, ‘2024’ün Sonu’ tanıtımı ve yenilikçi ‘Noktaları Birleştirme’ tanıtımı yer aldı.

Asharq Documentary, ‘Yüzler’ adlı olağanüstü belgesel dizisinin yanı sıra ‘Enkaz Altında’, ‘Sednaya’nın Altında’, ‘Motaz Azaiza’, ‘Çadırların Merhametinde’ ve ‘Kıyamet Sığınakları’ gibi orijinal belgeselleriyle ödüle layık görüldü.

Asharq Discovery, heyecan verici Dark Minds dizisi ve Shark Week grafikleriyle ödül alarak kanalın yaratıcı çeşitliliğini ve içeriği zenginleştirme konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

Asharq News Yaratıcı Hizmetler ve Marka Direktörü Steven Cheak şunları söyledi: “Telly Ödülleri’ni bir kez daha kazanmak ekibimiz için büyük bir başarı. Böylesine prestijli markalar arasındaki rekabet bizi içerik sunumunda çıtayı yükseltmeye devam etme konusunda motive ediyor. Çalışmalarımızın dünya çapında takdir görmesini ilham verici buluyorum, çünkü bu durum yeniliklere devam etme tutkumuzu körüklüyor.”

1979 yılında ABD'de ilk kez verilen Telly Ödülleri, video ve televizyon alanında mükemmelliği ödüllendirmeye adanmış dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alıyor. Ödüller, geleneksel TV reklamcılığından gelişmiş dijital içeriğe kadar geniş bir kategori yelpazesini kapsıyor. Telly Ödülleri’nde CNN, Fox News, HBO ve Time Warner gibi prestijli markalara karşı yarışan Asharq, küresel ölçekteki başarısını kanıtladı.



Gazze'de bombalamalardan hasar gören binaların çökmesi sonucu dört Filistinli hayatını kaybetti

Filistinli yerinden edilmiş bir kadın, Gazze şehrinde İsrail bombardımanı sonucu yıkılan bir binada yaşıyor (AFP)
Filistinli yerinden edilmiş bir kadın, Gazze şehrinde İsrail bombardımanı sonucu yıkılan bir binada yaşıyor (AFP)
TT

Gazze'de bombalamalardan hasar gören binaların çökmesi sonucu dört Filistinli hayatını kaybetti

Filistinli yerinden edilmiş bir kadın, Gazze şehrinde İsrail bombardımanı sonucu yıkılan bir binada yaşıyor (AFP)
Filistinli yerinden edilmiş bir kadın, Gazze şehrinde İsrail bombardımanı sonucu yıkılan bir binada yaşıyor (AFP)

Gazze şehrinde İsrail bombardımanı sonucu hasar gören binalar ve evler, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle çöktü ve dört kişi hayatını kaybetti.

Filistin Haber Ajansı'nın (WAFA) bugün bildirdiğine göre, yerel kaynaklar, "Gazze şehrinin batısındaki dağ evlerinin yakınında bulunan Organza Salonu binasının bir bölümünün çökmesi sonucu 15 yaşındaki Rimas Bilal Hamuda'nın öldüğünü ve böylece çökme alanındaki şehitlerin sayısının üçe yükseldiğini" belirtti.

zxcsdfg
Yerinden edilmiş bir Filistinli çocuk Gazze şehrinde su kabını doldurmaya çalışıyor (AFP)

Wafa haberine şöyle devam etti: "Vatandaş Vefa Şerir (33 yaşında) da, Gazze şehrinin batısında, el-Sevra Caddesi yakınlarında, İsrail bombardımanı sonucu hasar gören bir evin duvarının fırtınalı hava koşulları nedeniyle yıkılması sonucu şehit oldu."


El-Alimi, Yemen'in güneyindeki yasadışı hapishanelerin kapatılması emrini verdi

Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı, Riyad'da iki Alman yetkiliyi kabul etti (Saba)
Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı, Riyad'da iki Alman yetkiliyi kabul etti (Saba)
TT

El-Alimi, Yemen'in güneyindeki yasadışı hapishanelerin kapatılması emrini verdi

Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı, Riyad'da iki Alman yetkiliyi kabul etti (Saba)
Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı, Riyad'da iki Alman yetkiliyi kabul etti (Saba)

Yemen Başkanlık Liderlik Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi dün, Aden, Lahj ve el-Dhale vilayetlerindeki tüm yasadışı hapishanelerin kapatılmasını emretti ve devletin yetkisi dışındaki silahlı gruplara destek verilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

El-Alimi'nin talimatları arasında tüm yasadışı hapishanelerin ve gözaltı merkezlerinin kapatılması ve yasadışı olarak gözaltında tutulanların derhal serbest bırakılması yer alıyordu. Bu görevi yerine getirmek için güvenlik ve askeri kurumları Savcılık ve Adalet Bakanlığı ile koordinasyon kurmakla görevlendirdi.

Bu hamle, feshedilen Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı güçlerin devletin yetkisi dışında hapishaneler işlettiği yönündeki insan hakları suçlamalarıyla birlikte geldi.

El-Alimi ayrıca, devlete tabi olmayan silahlı grupları desteklemenin terörle mücadeleye katkıda bulunmadığını, aksine terörü yeniden ürettiğini ve terör ortamını genişlettiğini belirterek, güvenlik kaosu ve devlet kurumları dışında silahların yasallaştırılmasının Yemen'in, bölgenin ve uluslararası su yollarının güvenliği için en büyük tehdidi oluşturduğunu vurguladı.


Hamas Gazze'nin kontrolünü devretmeye hazır

Gazze'deki Hamas savaşçıları (Arşiv fotoğrafı - Reuters)
Gazze'deki Hamas savaşçıları (Arşiv fotoğrafı - Reuters)
TT

Hamas Gazze'nin kontrolünü devretmeye hazır

Gazze'deki Hamas savaşçıları (Arşiv fotoğrafı - Reuters)
Gazze'deki Hamas savaşçıları (Arşiv fotoğrafı - Reuters)

Hamas , Gazze Şeridi’nin kontrolünü Filistinli teknokrat bir komiteye devretmeye hazır olduğunu açıkladı.

Hamas liderliği, Mısır, Katar ve Türkiye'deki arabuluculara, Gazze Şeridi'nin kontrolünü Filistinli teknokrat komiteye devretmeye tamamen hazır olduğunu bildirdi. Komitenin oluşumunun ayrıntıları kısa süre önce kararlaştırılmıştı. Ancak anlaşma, komitenin Filistin Yönetimi'ne tam bağlı olması konusunda bazı sorunlar nedeniyle hâlâ tam olarak sonuçlanamadı. Filistin Yönetimi, komitenin tamamen kendi sorumluluğu altında olmasında ısrar ediyor.

Hamas kaynakları Şarku’l Avsat'a, hareketin liderliğinin, arabulucular ve ABD'nin ikinci aşamaya geçmeyi amaçlayan diplomatik çabalarının hızlanması doğrultusunda, Gazze Şeridi'ndeki bağlı devlet kurumlarına bu adımı uygulamaya tam olarak hazırlıklı olmaları için açık ve kapsamlı talimatlar verdiğini bildirdi.

Kaynaklar, Hamas liderliği ve Gazze'deki hükümet yetkililerinin, Gazze Şeridi'ndeki iktidarı teknokrat komiteye derhal devretmek için hazırlıklara başladığını belirterek, şunları kaydetti “Bu komitenin görevlerini üstlenmesi, Filistin Yönetimi ve İsrail tarafından belirlenen koşullara bağlıdır. Filistin Yönetimi, komitenin, fraksiyonlar veya hatta ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanacak barış konseyinin yürütme organı gibi başka hiçbir referans veya denetime tabi olmaksızın, tamamen kendi hükümetine bağlı olmasını isterken, İsrail ise Gazze Şeridi'ni yöneten herhangi bir Filistin organını reddediyor.”

Hamas'a yakın kaynaklar, “arabulucuların Filistin Yönetimi'nin şartlarını çözmek için çalışacaklarını, ABD'nin ise İsrail'i bu komiteyi bir gerçek olarak kabul etmeye zorlayabileceğini” tahmin ederek, “Fetih'in de katılacağı kapsamlı bir Filistin toplantısı düzenlenecek ve bu toplantıda ikinci aşama ve Filistin davasının geleceği ile ilgili tüm çözülmemiş konular üzerinde anlaşmaya varılmasının hedeflendiğini” belirtti.

Kaynaklar, bir yandan Hamas ve Filistinli gruplar, diğer yandan Mısırlı arabulucu arasında komitenin çalışmaları ve yapısı konusunda anlaşmaya varıldığını doğrularken, Filistin Yönetimi'nin komitenin birçok çalışma noktası hakkında hala çekinceleri olduğunu ifade etti. Bu konu, yakın zamanda Mısırlı yetkililer ve Filistinli Başkan Yardımcısı Hüseyin eş-Şeyh arasında görüşüldü ve bu görüşme, bu konuda daha kapsamlı bir anlaşmanın yolunu açabilir. Özellikle yaklaşan gruplar toplantısında.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım, hareketin Filistin sorununu çözme çerçevesinde olumlu ve ilerici tutumlar sergilediğini belirterek, Filistin Yönetimi liderliğini bu tarihi ana yanıt vermeye ve ulusal uzlaşma yolunda ilerlemeye çağırdı. Kasım şunları söyledi: “Hiçbir Filistinli parti belirsizlik durumundan yararlanamaz veya ulusal birliği engelleyemez, bu nedenle Filistin Yönetimi liderliği, halkımızın Gazze Şeridi'nde yaşadığı felaketten yararlanabileceğini düşünüyorsa yanılmaktadır.”

Fetih sözcüsü Munther el-Hayek yaptığı açıklamada, Gazze'nin yönetimi için düşünülen herhangi bir komitenin meşruiyetini Filistin Yönetimi'nden alması ve hükümetinin bir üyesi tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Hayek, “buna aykırı herhangi bir hareketin Gazze ile Batı Şeria arasındaki siyasi bölünmeyi sürdüreceği” uyarısında bulundu.