Suriye Enformasyon Bakanı Hamza el-Mustafa bugün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile 6 milyar dolar değerinde 44 ekonomik anlaşma ve mutabakat zaptının imzalanacağını duyurdu. Bakan, Suudi Arabistan'a Suriye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman bin Abdülaziz'in talimatıyla, dün bir heyet Şam’a gitti. Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre Yatırım Bakanı Halid Al-Falih başkanlığındaki üst düzey heyet, kamu ve özel sektörden çok sayıda yetkilinin ve 120'den fazla yatırımcının katılımıyla, yatırım fırsatlarını keşfetmek, ikili anlaşmaları kolaylaştırmak ve yatırımcıların önündeki engelleri kaldırarak iki ülke ve katılımcı şirketlerin çıkarlarına hizmet etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdi.
Mustafa, Şam'da düzenlenen Suriye-Suudi Yatırım Forumu'nun açılışında düzenlediği basın toplantısında, “Suudi Arabistan ile 6 milyar dolarlık anlaşmalar imzalayacağız” dedi ve anlaşmaların 50 bin doğrudan istihdam olanağı sağlayacağını açıkladı.
Mustafa, Suriye'nin, yaptırımların tamamen kaldırılmasını beklediğini de ifade etti.