Lübnan hükümeti, gelecek hafta Lübnan'daki meşru güçlerin silahlarının devletle sınırlandırılması konusunu görüşecek. Hükümet, Hizbullah'ın silahları konusunda kesin bir karar alması için baskı görüyor. Öte yandan Hizbullah temsilcilerinin oturuma katılmasını sağlamak için görüşmeler devam ediyor.
Başbakanlık tarafından dün yapılacak önümüzdeki salı günü bir toplantı yapılacağını ve gündeminde, 17 Nisan'daki toplantıda tartışmaya başlanan, devletin tüm toprakları üzerinde münhasıran kendi gücüyle egemenliğini tesis etme konusundaki bakanlar kurulu bildirisinin uygulanmasına ilişkin araştırmanın tamamlanması konusunun yer alacağını duyurdu.
Öte yandan Şarku’l Avsat’a konuşan kaynaklara göre ABD, Lübnan'ın İsrail'in topraklarından çekilmesini ve ihlalleri durdurmasını talep eden önerileri reddetti. Bu öneriler, Hizbullah ile silahlarını teslim etmesi için diyalog başlatılmasına zemin hazırlamak amacıyla sunulmuştu.