İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerilimi artırmayı sürdürmesi üzerine Filistinli kaynaklar, Kahire'de Hamas liderleri ile örgüt liderlerinin bir araya geldiği toplantının “gergin” geçtiğini ve hareket liderlerinin Gazze'yi İsrail işgalinden kurtaracak bir anlaşmaya varılması için daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulunduğunu bildirdi.
Şarku'l Avsat'a konuşan ve toplantıya katılan ve kaynaklara göre, İslami Cihat Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale başta olmak üzere önde gelen liderler, işgalcilerin Gazze Şeridi'nden çekilmesini, esir değişimini ve İsrail'in Gazze Şeridi'nin geri kalanını yok etme planlarına son verilmesini garanti altına alacak kapsamlı bir anlaşmaya doğru ilerlemenin gerekliliğini vurguladı.
Bu arada, İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir'in tutuklu Filistin lideri Mervan Barguti'ye yönelik tehdidi, yetkililer, gruplar ve halk arasında öfkeli tepkilere yol açtı.