Times of Israel gazetesi, İsrail askeri sözcüsü Effie Defrin'in düzenlediği basın toplantısında, İsrail donanmasının Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ablukasına karşı onlarca tekneyle Gazze'ye giden aktivistleri durdurmaya hazır olduğunu belirttiğini bildirdi.
Defrin, bir soruya yanıt olarak, "Bu filoyu izliyoruz; geçmişten gelen deneyimlerimiz var, ancak bu filo farklı ve onlarca gemiden oluşuyor" dedi.
"Küresel Kararlılık Filosu"na ait gemilerden biri, pazar günü Tunus'un başkenti Tunus yakınlarında Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkıyor (Reuters).
Donanmanın İsrail sınırlarını denizde savunmaya hazır olduğunu belirtti: "Biz hazırız, Donanma hazır ve bu filonun Hamas ve Avrupa'daki temsilcileri tarafından planlanıp finanse edildiğini biliyoruz. Bunun açık kanıtları elimizde."
Şöyle devam etti, “Gazze'deki Filistinlilere yardım etmek isteyen herkes, çeşitli ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından kullanılan organize yardım kanalları aracılığıyla bunu yapabilir."