Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Batı Şeria'da İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli çocuk ve bir gencin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre açıklamada, 11 yaşındaki Muhammed Behcet el-Hallak adlı çocuğun "El Halil'in güneyindeki el-Rihiye kasabasında işgal askerleri tarafından pelvisine isabet eden bir kurşunla şehit düştüğü" belirtildi.
Bakanlık, günün ilerleyen saatlerinde yaptığı açıklamada, 20 yaşındaki Mehdi Ahmed Kamil adlı bir gencin Kabatiye beldesinde İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.
İsrail ordusu yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre önce, İsrail Ordusu’nun Kabatiye'de düzenlediği askeri operasyon sırasında bir terörist askerlere patlayıcı attı" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Askerler ateşle karşılık vererek teröristi öldürdü. İsrail Kuvvetleri'nin Kabatiye beldesine düzenlediği baskında herhangi bir can kaybı bildirilmedi" ifadeleri yer aldı.
İsrail Ordusu’nun Kabatiye beldesine düzenlediği baskında genç adamın ölümüne dair Filistin tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.
İsrail ordusu ise çocuğun ölümüyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı (WAFA), "işgal güçlerinin, El-Halil'in güneyindeki El-Rihiye Kız Ortaokulu'nun oyun alanında futbol oynayan bir grup çocuğa ateş açtığını" bildirdi.