Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan eş-Şeybani bugün yaptığı açıklamada, ülkesine yönelik İsrail saldırılarını kınadı ve bu saldırıların sadece Suriye'yi hedef almadığını, aynı zamanda bölgedeki istikrarı bozmayı ve siyasi süreci tehdit etmeyi amaçladığını belirtti.
Danimarkalı mevkidaşı Lars Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Şeybani, Suriye'nin 1974 yılında İsrail ile imzaladığı Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na bağlılığını vurguladı ve ülkesinin ‘daha geniş çaplı çatışmalara sürüklenmeyeceğini’ bildirdi.
Şarku’l Avsat’ın Suriye devlet televizyonundan aktardığına göre Rasmussen, Suriye'de güvenliğin yeniden sağlanması gerektiğini ve Danimarka'nın Suriye devletinin geri dönenleri kabul edebilmesi için kurtarma planını desteklediğini söyledi.
Rasmussen, Danimarka'da ülkesine dönmek isteyen yaklaşık iki milyon Suriyeli olduğunu, hükümetinin bu konuyu Suriye hükümetiyle görüştüğünü ve bazı Danimarkalı şirketlerin Suriye'de faaliyet göstermek istediğini kaydetti.
Diğer yandan Suriye Enformasyon Bakanı Hamza el-Mustafa dün yaptığı açıklamada, ‘Suriye'nin İsrail'in provokasyonlarına boyun eğecek durumda olmadığını’ söyledi ve İsrail'in askeri saldırılarla ülkesini kışkırtmaya çalıştığını vurguladı.
Suriye Sivil Savunma Müdürlüğü dün Şam kırsalındaki Beyt Cin kasabasını hedef alan İsrail bombardımanında 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve 24 kişinin yaralandığını duyurdu. Suriye Dışişleri Bakanlığı bu olayı ‘tam anlamıyla bir savaş suçu’ olarak nitelendirdi.