Bir sağlık kaynak, bugün İsrail'in Güney Lübnan'ın Sur kenti yakınlarında düzenlediği iki saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İsrail ise ülkenin güneyine yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ediyor.
Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynak, el-Huş bölgesine düzenlenen iki İsrail saldırısında 4 Suriyeli ile 2 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şarku’l Avsat’ın Lübnan Ulusal Haber Ajansı’ndan (NNA) aktardığına göre bölgede iki ayrı yola yönelik İsrail hava saldırıları gerçekleşti.
Öte yandan İsrail'e ait insansız hava araçları (İHA) bugün Güney Lübnan'da üç araç ile bir askeri aracı hedef aldı. NNA'nın haberine göre, Haldah yolu üzerindeki bir araç ile Saynik yolu yakınlarındaki bir aracın çevresi hedef alındı; saldırılarda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.
Ajans ayrıca, sabah saatlerinde düşman bir İHA'nın Deyr ez-Zehrani–Habbuş otoyolu üzerinde seyreden pikap tipi bir aracı vurduğunu ve olayda bir kişinin yaralandığını bildirildi. İsrail savaş uçaklarının da Kefr Tebnit beldesindeki el-Mabir bölgesine hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.
Haberde ayrıca, İsrail'e ait bir İHA'nın Deyr ez-Zehrani–Habbuş yolu üzerinde Lübnan ordusuna ait bir askeri aracı güdümlü füzeyle hedef aldığı ve saldırıda yaralanmaların meydana geldiği belirtildi.
Söz konusu gelişmeler, ABD Başkanı Donald Trump'ın pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından gerçekleşti. Trump, görüşme sonrasında Tel Aviv yönetiminin Beyrut'un güney banliyölerine yönelik saldırı planlarını durdurduğunu, buna karşılık Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini sonlandırmayı kabul ettiğini açıklamıştı.