Suudi Arabistan Veliaht Prensi G20 üye ülkelerinin liderleriyle bir araya geldi

Hindistan'da devam eden zirvenin ikinci gününde önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

TT

Suudi Arabistan Veliaht Prensi G20 üye ülkelerinin liderleriyle bir araya geldi

Prens Muhammed bin Selman ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  (SPA)
Prens Muhammed bin Selman ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, (SPA)

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 zirvesinin ikinci gününde Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman, zirvenin oturum aralarında bazı liderlerle önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bharat Mandapam Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirve kapsamında, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye-Suudi Arabistan ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler de ele alındı.

Suudi Veliaht Prensi ayrıca Bangladeş Halk Cumhuriyeti Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile de görüştü.

Prens Muhammed bin Selman, Arjantin, Brezilya devlet başkanları ve Avrupa Konseyi Başkanı ile de bir araya geldi.

Dün G20 zirvesinin ilk gününün oturum aralarında Suudi Veliaht Prensi, Japonya Başbakanı Fumio Kişhida ile bir araya gelmişti.

SPA'nın haberine göre, Veliaht Prens, Hindistan Başbakanı'nın davetlisi olarak gittiği başkent Yeni Delhi'de düzenlenen G20 zirvesinin oturum aralarında liderlerle bir dizi toplantı yapması bekleniyor.



İki ABD kaynağı: İran Hürmüz Boğazı'na mayın döşemek için hazırlık yapıyor

 Hürmüz Boğazı (Arşiv)
Hürmüz Boğazı (Arşiv)
TT

İki ABD kaynağı: İran Hürmüz Boğazı'na mayın döşemek için hazırlık yapıyor

 Hürmüz Boğazı (Arşiv)
Hürmüz Boğazı (Arşiv)

ABD'li iki yetkili, İran ordusunun geçen ay Körfez'deki gemilere deniz mayınları yüklediğini, bu hamlenin, Washington'un İsrail'in İran'daki mevzilere yönelik saldırılarının ardından Tahran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatmaya hazırlandığına dair endişelerini arttırdığını söyledi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki yetkili, ABD istihbaratının tespit ettiği ve daha önce kamuoyuna duyurulmayan bu hazırlıkların, İsrail'in 13 Haziran'da İran'a ilk füze saldırısını başlatmasından bir süre sonra gerçekleştiğini belirtti.

Boğaz'a yerleştirilmeyen mayınların yüklenmesi, Tahran'ın dünyanın en yoğun nakliye rotalarından birini kapatma konusunda ciddi olabileceğini gösteriyor. Bu hamle, zaten tırmanan çatışmayı daha da büyütecek ve küresel ticareti ciddi şekilde aksatacaktı.

Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre dünya petrol ve doğalgaz sevkiyatının yaklaşık beşte biri Hürmüz Boğazı'ndan geçiyor. Boğaz'ın kapatılmasının küresel enerji fiyatlarında sert bir yükselişe yol açması bekleniyor.