Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic bugün (Pazartesi) yaptığı açıklamada, kuzey Kosova'da 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışma sonrasında orada konuşlandırılan askerlerin sayısının artmasının ardından Sırbistan'ın Kosova sınırı yakınında konuşlanmış güçlerinin bir kısmını geri çektiğini söyledi.
Belgrad ile Priştine arasında gerginlik, Kosova polisinin kuzey Kosova'daki Baniska köyü yakınlarında bir Sırp Ortodoks manastırına barikat kuran yaklaşık 30 silahlı Sırp ile çatışmaya girdiği 24 Eylül'den bu yana tırmanıyor. Saldırıda 3 saldırgan ve bir polis öldürüldü.
Çatışmalar, 2008'de Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan eden Kosova'da istikrar konusunda yeni uluslararası endişelere yol açtı.
Mojsilovic, Sırbistan'ın Kosova sınırındaki birliklerinin varlığının 'normale döndüğünü' söyledi.
Genelkurmay Başkanı ayrıca, 22 bin 500 kişilik Sırp ordusunun 'hazırlık seviyesini resmi olarak yükseltmediğini' de sözlerine ekledi.