Eyfel Kulesi tasarımcısı Eiffel'in ölümünün 100. yılında grev nedeniyle kapalı kaldı

Fransa'nın başkenti Paris'in sembolü Eyfel Kulesi, tasarımcısı Gustave Eiffel'in ölümünün 100. yılında personel grevi dolayısıyla ziyarete kapatıldı

(AA)
(AA)
TT

Eyfel Kulesi tasarımcısı Eiffel'in ölümünün 100. yılında grev nedeniyle kapalı kaldı

(AA)
(AA)

Eyfel Kulesi'nin işletmesinden sorumlu şirket SETE'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, kulenin ziyarete kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, kulenin personelinin bir kısmının greve gitmesi nedeniyle bu kararın alındığı kaydedildi. Böylece kule, tasarımcısı Eiffel'in ölümünün 100. yılında ziyarete kapalı kaldı.

Açıklamada, kulenin çevresinin ve bahçesinin ziyaret edilebileceği bildirildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, kule çalışanları, SETE'nin mali politikasına tepki olarak greve gitti.

Eyfel Kulesi'nin arkasında isim

Fransa'nın Dijon kentinde 15 Aralık 1832 dünyaya gelen Eiffel, 27 Aralık 1923'te Paris'te 91 yaşında hayatını kaybetti.

Eiffel, yapımında büyük rol oynadığı Eyfel Kulesi'ni 1889 Dünya Fuarı (Expo) için inşa etti.

Fransız mimar, ABD'deki dünyaca ünlü Özgürlük Heykeli'nin demir armatürünü de tasarladı.



Putin’in Ukrayna stratejisi: Sonuna dek savaşa hazırlanıyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Putin’in Ukrayna stratejisi: Sonuna dek savaşa hazırlanıyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin tehditlerini ciddiye almayarak savaşın şiddetini artırıp daha fazla Ukrayna toprağını ele geçirebilir.

Kimliklerinin paylaşılmaması şartıyla Reuters’a konuşan Kremlin’e yakın üç kaynak, Putin’in ekonomik yaptırımlara ve askeri baskılara rağmen savaşmaya devam edeceğini savunuyor.

Kaynaklardan biri, Putin’in bakış açısına ilişkin şunları paylaşıyor: 

Putin şu ana kadar barışın detayları hakkında kendisiyle kimsenin ciddi şekilde müzakere etmediğini düşünüyor, buna Amerikalılar da dahil. Bu yüzden hedeflerine ulaşana kadar devam edecek.

Putin’in savaşı sonlandırmak için öne sürdüğü koşullar arasında, Ukrayna’nın NATO’ya katılmaması ve ittifakın doğuya doğru genişlememesi, Kiev’in askeri açıdan tarafsız kalması ve Moskova’nun ilhak ettiği Kırım, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un Rus toprağı olarak tanınması yer alıyor. 

Analizde, Rus ordusunun son üç ayda Ukrayna’da 1415 kilometrekarelik ilerleme kaydettiği belirtiliyor. Kremlin güçleri, halihazırda Ukrayna’nın beşte birini kontrol ediyor. 

Kaynaklar, Putin’in Ukrayna'nın savunması çökene kadar savaşmaya devam edebileceğini ve toprak taleplerini artırabileceğini savunuyor. Böyle bir durumda Kremlin’in Dnipro, Sumi ve Harkov şehirlerini de ele geçirmek isteyebileceği belirtiliyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, dünkü açıklamasında, Patriot hava savunma sistemlerinin Almanya'dan Ukrayna’ya sevkıyatına başlandığını bildirmişti. Cumhuriyetçi lider ayrıca 14 Temmuz’daki açıklamasında, Moskova’nın 50 gün içinde Kiev’le anlaşmaya varmaması halinde Rusya’ya vergileri yüzde 100 artıracağını açıklamıştı.

Kaynaklar, Putin’in Trump’a yönelik stratejisi hakkında şunları söylüyor: 

Putin, Trump’ın hoş olmayan şeyler yapabilecek öngörülemez biri olduğunu anlıyor. Onu çok fazla kızdırmamak için manevralar yapıyor.

CNN’in analizinde de Putin’in, 50 günlük süreyi savaşı tırmandırıp daha fazla toprağı ele geçirmek için fırsat olarak kullanabileceği savunuluyor. 

Independent Türkçe, CNN, Reuters