İsrail'de 870 bini çocuk yaklaşık 2 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor

İsrail’de yaklaşık 870 bini çocuk olmak üzere ortalama 2 milyon kişinin yoksulluk sınırı altında yaşadığı belirtildi

(AA)
(AA)
TT

İsrail'de 870 bini çocuk yaklaşık 2 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor

(AA)
(AA)

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Ulusal Sigorta Kurumu, 2023 yılı yoksulluk raporunu açıkladı.

Raporda, İsrail’de yaklaşık 870 bini çocuk, 150 bini yaşlı ve 950 bini çalışan olmak üzere ortalama 2 milyon kişinin yoksulluk sınırı altında yaşadığı kaydedildi.

Yoksulluk sınırının 2022’ye göre artış gösterdiği aktarılan raporda, aile bireyi başına yoksulluk sınırının 3 bin 100 şekele (yaklaşık 835 dolar) ulaştığı, bunun 2022’de 2 bin 900 şekel (ortalama 731 dolar) olduğu paylaşıldı.

Raporda, yoksulluk oranının Arap ve dindar Yahudiler ailelerde yüzde 39 ile aynı kaldığı, kalan tüm kategorilerinde artış gösterdiği belirtildi.

İsrail’deki duruma ilişkin raporda, “İsrail'deki yoksulluk oranı, özellikle çocuklar arasında, gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında en yüksek oranlar arasında yer alıyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, yoksul ailelerinin yaklaşık yarısını oluşturan ailelerde yoksulluk oranının 2022’ye göre artış gösterdiği, serbest meslek çalışan bir kişinin bakımını üstlendiği bir ailede, yoksulluğun yüzde 13,1’den, 13,8’e ve maaşlı çalışanların bulunduğu ailelerde ise yüzde 14,4’ten 14,9’da çıktığı kaydedildi.

İsrail’de çocuklarda yoksulluk oranı 2022’de, 28’den yüzde 28,2’ye çıktığı kaydedilen raporda, yaşlılarda ise 2022’de yüzde 15 olan yoksulluk oranının, 2022’de yüzde 12,7’e gerilediği aktarıldı.

Nüfusu 9,1 milyonu aşan İsrail’de halkın yüzde 20’sini Filistinli Araplar oluşturuyor.



AB ülkeleri Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi üzerinde anlaştı

AB bayrakları Brüksel'deki Avrupa Komisyonu binasının dışında dalgalanıyor (Reuters)
AB bayrakları Brüksel'deki Avrupa Komisyonu binasının dışında dalgalanıyor (Reuters)
TT

AB ülkeleri Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi üzerinde anlaştı

AB bayrakları Brüksel'deki Avrupa Komisyonu binasının dışında dalgalanıyor (Reuters)
AB bayrakları Brüksel'deki Avrupa Komisyonu binasının dışında dalgalanıyor (Reuters)

Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri bugün (Cuma) Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya yönelik 18. yaptırım paketini onayladı. DPA'ya konuşan bazı diplomatlara göre Rusya'nın finans ve enerji sektörlerini hedef alan yaptırım paketi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da koşulsuz bir ateşkesi kabul etmemesine yanıt olarak geliyor.

Slovakya, gaz ithalatıyla ilgili endişelerini gerekçe göstererek, yaptırım paketini bloke ediyordu. Slovakya Başbakanı Robert Fico dün yaptığı açıklamada, Slovakya'nın temsilcilerine tedbirleri onaylamaları talimatını verdiğini söyledi.

Fico, bu adımı engellemeye devam etmenin Slovakya'nın bir AB üyesi olarak çıkarlarına “ters etki” yapacağını belirtti.

Yeni yaptırımların uygulanabilmesi için 27 AB üye ülkesinin tamamının destek vermesi gerekiyor.