Avrupa Parlamentosu üyesi Daly'den İsrail'e "Batı'nın buldog köpeği" benzetmesi

İrlandalı Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Clare Daly, İsrail için "Batı'nın buldog köpeği" benzetmesi yaptı

(AA)
(AA)
TT

Avrupa Parlamentosu üyesi Daly'den İsrail'e "Batı'nın buldog köpeği" benzetmesi

(AA)
(AA)

Avrupa Birliği'nin (AB), Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarına karşılık verilmesine ilişkin düzenlenen parlamento görüşmesinde konuşan Daly, AB'nin İsrail yerine Yemen'e yönelik karar alma girişimine, "AB'nin ahlaki otoritesi yok" sözleriyle tepki gösterdi.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarına Avrupa Birliği'nin (AB) karşılık vermesi güç konusundaki parlamento görüşmesinde konuşan Daly, AB'nin İsrail yerine Yemen'e yönelik karar alma girişimine, "AB'nin ahlaki otoritesi yok" sözleriyle tepki gösterdi.

"Her gün daha çok maske düşüyor." ifadesini kullanan Daly, "Batı'nın buldog köpeği İsrail, Lahey'de soykırımla yargılanırken, onun iş birlikçisi AB ülkeleri ve sözde aynı düşüncede olduğumuz ortaklarımız ABD ve İngiltere, Birleşmiş Milletler anlaşmasını çiğneyerek Yemen'e yönelik yasadışı, sebepsiz ve haksız saldırı suçu işliyor." diye konuştu.

AP üyelerinin "uluslararası hukuku korumak" adı altında Yemen'e karşılık verilmesi yönündeki görüşlerini eleştiren Daly, "Aynı uluslararası hukuk Gazze'de enkaz altında çiğnenirken dünya dehşete kapılmış, o esnada AB, İsrail'e daha fazla silah satmak için anlaşarak soykırımı kutluyordu." ifadelerini kullandı.

Daly, "Yemenliler kimseyi öldürmedi ama 25 bin Filistinli öldü. Fakat, hepiniz uluslararası sevkiyat nedeniyle kızgınsınız. Bitmiştir. AB'nin ahlaki otoritesi yok. Eğer sorunu çözmek istiyorsanız, soykırımı durdurun." şeklinde konuştu.



İran akaryakıt kaçakçılığı suçlamasıyla yabancı petrol tankerine el koydu, mürettebatı gözaltına aldı

İran'ın daha önce ele geçirdiği bir petrol tankeri (Arşiv- Reuters)
İran'ın daha önce ele geçirdiği bir petrol tankeri (Arşiv- Reuters)
TT

İran akaryakıt kaçakçılığı suçlamasıyla yabancı petrol tankerine el koydu, mürettebatı gözaltına aldı

İran'ın daha önce ele geçirdiği bir petrol tankeri (Arşiv- Reuters)
İran'ın daha önce ele geçirdiği bir petrol tankeri (Arşiv- Reuters)

İran'ın Mehr haber ajansında bugün yer alan haberde, Tahran'ın Umman Körfezi'nde yabancı bir petrol tankerini “kaçakçılık” şüphesiyle alıkoyduğu belirtildi.  Habere göre tankerde 2 milyon litre yakıt yükü.

Şarku’l Avsat’ın Mehr’den aktardığına göre, İran'ın güney eyaleti Hürmüzgan yargı dairesi başkanı Mucteba Kahramani, tankerin alıkonulduğunu açıklarken, geminin uyruğu ve varış yeri de dahil olmak üzere ek ayrıntıları henüz açıklamadı.

“Yükünün yasal belgelerinin eksik olması nedeniyle gemi kaçak yakıt taşıdığı şüphesiyle alıkonuldu,” diyen Kahramani, tankerin denetlendiğini ifade etti.

Mehr ajansı, aralarında gemi kaptanın da bulunduğu ve tankerdeki 17 kişinin yasal işlemlerin bir parçası olarak gözaltına alındığını belirtti.