Mısır medyasına göre İsrail saldırısında ölen yabancı yardım çalışanlarının naaşları Refah Sınır Kapısına ulaştı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Mısır medyasına göre İsrail saldırısında ölen yabancı yardım çalışanlarının naaşları Refah Sınır Kapısına ulaştı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırısında hayatını kaybeden uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı'nın (WCK) çalışanlarından bazılarının naaşlarının Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafına ulaştığı bildirildi.

Mısır’ın Al-Qahera News televizyon kanalının haberinde konuya ilişkin bilgi verildi.

Habere göre, yardım çalışanlarının naaşlarını taşıyan ambulanslar, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafına ulaştı.

- WCK çalışanlarının öldürülmesi

İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK çalışanları hayatını kaybetmişti.

Merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan WCK'den yapılan açıklamada, Gazze'de İsrail'in saldırısında 7 çalışanının öldüğü bildirilmişti.

Hayatını kaybeden çalışanların Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilen açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti.

Açıklamada, "Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla hedef olmamalı." ifadesi kullanılmıştı.

İsrail ordusundan da "Ordu, bu trajik olayın koşullarını anlamak için en üst düzeyde kapsamlı inceleme yürütüyor." açıklaması yapılmıştı.

- Netanyahu'dan "savaşlarda bu tür olaylar olur" açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, ordunun Gazze Şeridi'nde uluslararası yardım konvoyuna düzenlediği saldırıda çoğu Batı uyruklu 7 kişinin öldürülmesine ilişkin, "Savaşlarda bu tür olaylar olur, bunu sonuna kadar araştıracağız. İlgili hükümetlerle iletişim halindeyiz. Bunun yeniden olmaması için her şeyi yapacağız." ifadesini kullanmıştı.



Trump'ın göreve başlamasından önce ABD'nin Meksika sınırındaki prosedürler sıkılaştırılıyor

ABD'nin El Paso (Teksas) kenti ile Meksika'daki komşusu Ciudad Juarez arasına dikenli tel çekildi (AFP)
ABD'nin El Paso (Teksas) kenti ile Meksika'daki komşusu Ciudad Juarez arasına dikenli tel çekildi (AFP)
TT

Trump'ın göreve başlamasından önce ABD'nin Meksika sınırındaki prosedürler sıkılaştırılıyor

ABD'nin El Paso (Teksas) kenti ile Meksika'daki komşusu Ciudad Juarez arasına dikenli tel çekildi (AFP)
ABD'nin El Paso (Teksas) kenti ile Meksika'daki komşusu Ciudad Juarez arasına dikenli tel çekildi (AFP)

ABD Sınır Devriyesi memurları dün ABD'nin El Paso (Teksas) kenti ile Meksika'daki komşusu Ciudad Juarez arasına dikenli teller yerleştirdi.

Görsel kaldırıldı.ABD Gümrük ve Sınır Devriyesi memurları Teksas sınırındaki Ciudad Juarez'de tatbikat sırasında (AFP)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Gümrük ve Sınır Koruma görevlileri, pazartesi günü Beyaz Saray'a dönecek olan Donald Trump'ın yemin töreninden üç gün önce, iki şehri birbirine bağlayan uluslararası köprünün yakınında güvenlik tatbikatı yaptı. Araç trafiği 40 dakika boyunca aksadı.

Görsel kaldırıldı.ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Arizona'daki ABD-Meksika sınırı turunda (Arşiv-AFP)

Ciudad Juarez şehri, ABD'nin, göçmenlerin CPP One uygulamasını kullanarak sığınma başvurusunda bulunmalarına izin verdiği noktalardan biri. Trump'ın ortadan kaldırmayı vaat ettiği bu mekanizma, sınırı yasadışı yollardan geçen insan sayısının azalmasına yardımcı oldu.

Trump, zaferinin ardından göçmenlerin kitlesel sınırdışı edilmesine ilişkin planlarını hayata geçirmek için ulusal acil durum ilan etmek istediğini ve bu bağlamda silahlı kuvvetlere başvurmayı planladığını söyledi.

Görsel kaldırıldı.ABD Gümrük ve Sınır Devriyesi memurları dün tatbikat sırasında (AFP)

Trump tarafından göçmen kontrolünden sorumlu İç Güvenlik Bakanlığı'na atanan Kristi Noem, cuma günü yaptığı açıklamada, "yurt güvenliğimize yönelik bir numaralı tehdidin Meksika ile olan güney sınırı olduğunu" söyledi.