İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman bugün (Pazar) yaptığı açıklamada, İsrail'in hava sahasına giren İran balistik füzelerinin büyük çoğunluğunu önlediğini duyurdu. İsrail ordusu ise vatandaşlara artık sığınaklarda kalmalarına gerek olmadığını bildirerek İran füzeleri ve insansız hava araçlarının (İHA) yarattığı tehdidin sona erdiğinin sinyalini verdi.
Gendelman, X platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada, “İsrail'e karşı şu ana kadar 200'den fazla hava tehdidi başlatıldı. İran'a ait onlarca seyir füzesi ve İHA, İsrail sınırları dışında durduruldu” ifadelerini kullandı.
İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın dünden bu yana İsrail'e 200'den fazla İHA ve füze fırlattığını, bunların birçoğunun İsrail sınırlarından uzakta önlendiğini, ancak atışların devam ettiğini belirtti. Hagari, İran'ın karadan karaya sınırlı sayıda füzesinin İsrail'e düştüğünü, bir kız çocuğunun yaralandığını ve güneydeki bir askeri üstte küçük çaplı hasara yol açtığını ifade etti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) dün (cumartesi) İsrail'e onlarca İHA ve füze fırlatarak iki bölgesel düşman arasında büyük bir gerilimi tetikleyebilecek bir saldırı gerçekleştirirken, ABD de İsrail'e destek sözü verdi.
İsrail ordusu, Iraklı güvenlik kaynaklarının ülke üzerinde uçarken görüldüğünü söylediği İran İHA’larının hedeflerine ulaşmasının saatler alacağını söyledi.
İsrail Kanal 12 televizyonu, İran'ın fırlattığı füzelerin İsrail'e ulaşmasının muhtemelen daha kısa süreceğini, ancak bazı füze ve İHA’ların Suriye veya Ürdün üzerinde vurulduğunu açıkladı.