İsrail medyası bugün (Perşembe) İsrail'in kuzeyinde meydana gelen bir araç saldırısında ikisi ağır olmak üzere 12 kişinin yaralandığını bildirdi. Polis, olayın bir “terör saldırısı” olduğundan şüphelenildiğini söyledi.
İsrail ambulans servisi Perşembe günü İsrail'in kuzeyinde meydana gelen bir araç saldırısında iki kişinin yaralandığını bildirdi. X platformunda yapılan açıklamada, ekiplerin Karkor kavşağı yakınlarındaki 65. karayolunda yaralanan yedi kişiye tıbbi yardım sağladığını belirtti.
Olay yerine ulaşan sağlık görevlisi Ollie Keinan şunları söyledi: “Zor bir olaydı, yaralıları gördük, bazıları otobüs terminalinin arkasındaki toprak tepede yatıyordu ve bize ezildiklerini söylediler. İki ciddi ve üç orta derecede yaralı vardı, geri kalanlarda ise hafif yaralanmalar vardı. Yaralılar Hillel Yaffe Tıp Merkezine tahliye edildi.”
İsrail polisi Perşembe günü İsrail'in kuzeyinde meydana gelen ve “terör saldırısı” olduğundan şüphelenilen bir araç kazasında çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.
הפיגוע בצומת כרכור: המחבל דרס בתחנת האוטובוס, נסע עוד כמה מאות מטרים, פגע בניידת עם שוטר וחוסל https://t.co/xS3yKvGt0X pic.twitter.com/zab50FUXoN
— יענקי ניוז | Yanki News (@yankicoen) February 27, 2025
פיגוע קשה בצומת כרכור:
8 פצועים מתוכם אנוש
המשטרה תפסה מחבל https://t.co/TO9rWopcUH pic.twitter.com/dJIbCwdHde
— יענקי ניוז | Yanki News (@yankicoen) February 27, 2025
Polis yaptığı açıklamada şunları ekledi: “Bunun bir terör saldırısı olduğuna dair şüpheler var, polis güçleri şüpheli bir aracı durdurmayı başardı ve İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'nın güneyindeki Karkor kavşağında meydana gelen araçlı saldırıdan sorumlu olabilecek şüpheliyi gözaltına aldı.”
Polis daha sonra saldırganın öldüğünü duyurdu. Bir polis sözcüsü araçlı saldırının failinin 53 yaşında Ceninli bir Filistinli olduğunu ve “bir İsrail vatandaşıyla evli olduğu halde” İsrail'de izinsiz yaşadığını söyledi.