PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mesajı Türkiye'yi böldü, komşularında beklenti ve endişeye yol açtı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz bir Türkiye'ye ulaşmanın zamanı geldi (...) SDG de dahil olmak üzere Irak ve Suriye'deki tüm militanlar silahlarını bırakmalı” ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki iki milliyetçi parti İyi Parti ve Zafer Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda kalma süresini uzatmaya çalıştığını savunarak, Öcalan ile müzakereyi reddetti.
Suriye'de SDG lideri Mazlum Abdi'nin Öcalan'ın davetini memnuniyetle karşıladığını, ancak kendi güçlerinin bu işin içinde olmadığını vurgulaması, diplomatların Ankara ile Washington arasındaki ilişkilerin SDG'nin geleceği konusunda gerginleşeceğini düşünmelerine yol açtı. Kürdistan Bölgesi yetkilileri Türkiye'de barışı desteklemek için yardım teklifinde bulunurken, Bağdat “siyasi çözümlerin çatışmaları sona erdirmenin en iyi yolu” olduğunu vurguladı.