Türk ve İsrailli kaynaklar dün yaptıkları açıklamada, Türk ve İsrailli yetkililerin, her iki tarafın ordularının da aktif olduğu Suriye'de olay ya da çatışmaları önlemek amacıyla görüşmelere başladıklarını belirtti.
Türk kaynaklar, çarşamba günü Azerbaycan'da gerçekleşen teknik görüşmelerin, İsrail'in Suriye'deki askeri tırmanışının ardından “bölgedeki askeri operasyonlarla ilgili olası yanlış anlamaları” önlemek için bir iletişim kanalı açmayı amaçladığını söyledi.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ofisi “Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzahi Hanegbi başkanlığındaki İsrailli bir heyetin Türk yetkililerle görüştüğünü” doğruladı.
Bu arada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Suriyeli mevkidaşı Cumhurbaşkanı Ahmed eş Şara ile Suriye'de Türk askeri üslerinin kurulması konusunu görüşmesi bekleniyor.