ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran nükleer dosyası konusunda anlaştıklarını doğruladı. Trump dün yaptığı açıklamada Netanyahu ile İran dosyası ve ticareti ele alan “iyi” bir telefon görüşmesi yaptığını ve tüm konularda mutabık kaldıklarını belirtti.
Görüşme, İsrail basınında Netanyahu hükümetinin İran-ABD görüşmelerinin gidişatından endişe duyduğu ve İsrail'in “İran'ın nükleer programına” yönelik bir saldırı başlatmaya hazır olduğu yönündeki haberlerin ardından geldi.
Bu arada Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e İran'ın nükleer programı konusunda Muskat'ın arabuluculuğunda Washington ve Tahran arasında devam eden müzakerelerde kaydedilen “ilerleme” hakkında bilgi verdi.
İran Devrim Muhafızları, ülkenin altyapısını hedef alan “her türlü saldırganlığa” “hızlı ve kararlı” bir yanıt verileceği tehdidinde bulundu. Tahran dün ABD tarafıyla uzmanlar düzeyinde yapılacak görüşmelerin çarşamba gününden cumartesi gününe ertelendiğini duyurdu.