Polis, dün Kolombiya'nın güneybatısını sarsan bir dizi patlama ve silahlı saldırıda en az üç kişinin öldüğünü (bazı haberlere göre 7 kişi) açıkladı. Saldırılar, Bogota'da bir cumhurbaşkanı adayına yönelik silahlı saldırının ardından, koordineli operasyon gibi görünüyor.
Saldırılar, Kolombiya'nın üçüncü büyük şehri Cali ve çevresindeki bazı kasabalarda meydana geldi. Polis şefi Fernando Triana, La FM radyosuna verdiği demeçte, saldırıların polis karakolları ve belediye binalarını hedef aldığını söyledi.
Kolombiya'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhafazakar adayı Senatör Miguel Uribe, Bogota'da seçim kampanyası sırasında başından iki kurşunla vuruldu ve hayati tehlikesi bulunuyor.
39 yaşındaki Uribe, cumartesi günü düzenlenen saldırıda başından aldığı yaraları kontrol altına almak için başarılı bir ameliyat geçirdi, ancak doktorlar, hayati tehlikesinin devam ettiği uyarısında bulundu.
Kolombiya'nın başkentindeki Santa Fe Kliniği'ndeki doktorlar, “Durumu çok ciddi, ancak beklentilerimiz ihtiyatlı” dediler.
Uribe'nin vurulması, onlarca yıldır süren siyasi şiddet ve uyuşturucuyla ilgili suçlardan büyük ölçüde uzaklaşmış ülkeyi şoke etti.
Pazar günü, yüzlerce kişi büyük şehirlerin sokaklarına çıkarak mum yakıp dua etti ve saldırıya öfkelerini dile getirdi.