Birleşmiş Milletler'in (BM) yayınlanmamış bir raporuna göre örgütün yaptırım gözlemcileri bu yıl El Kaide ile Suriye'nin geçici hükümetini yöneten organ arasında “aktif bir bağ” tespit etmedi; bu bulgu ABD'nin Suriye'ye yönelik BM yaptırımlarını kaldırma çabalarını destekleyebilir.
Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre ajans tarafından dün görülen raporun bu ay içinde yayınlanması bekleniyor. Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) 2016 yılında bağlarını kopardığı El Kaide'nin Suriye'deki eski kolu.
Daha önce Nusra Cephesi olarak bilinen HTŞ, aralık ayında eski Devlet Başkanı Beşşar Esed'ı ani bir saldırıyla deviren harekete liderlik etti. Örgütün lideri Ahmed eş Şara Suriye'nin yeni cumhurbaşkanı oldu.