İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi dün yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail'in Gazze'ye yönelik yeni saldırı planları hakkında görüştüğünü belirtti.
Açıklamada, "İki taraf, İsrail'in rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayarak ve Hamas'ı yenerek savaşı sona erdirmek amacıyla Gazze'deki kalan Hamas kalelerinin kontrolünü ele geçirme planlarını görüştü" ifadelerine yer verildi.
Netanyahu dün, Güvenlik Kabinesi'nin Gazze şehrini kontrol altına almak için onayladığı planın “Gazze'yi işgal etmeyi amaçlamadığını”, ancak 22 aydır Filistin topraklarında süren savaşı sona erdirmek için “en iyi yol” olduğunu vurguladı.
Netanyahu, Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “İşin büyük bir kısmını tamamladık, şu anda Gazze'nin yüzde 70-75'ini kontrolümüz altında tutuyoruz.”
Planın kapsadığı bölgelerin haritasını göstererek, “Ancak önümüzde hala iki kale var: Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin ortasındaki mülteci kampları ve Mevasiye. Görevi tamamlamak için başka seçeneğimiz yok” dedi.
Netanyahu, “Bu, savaşı sona erdirmek için en iyi ve hızlı bir şekilde sona erdirmek için en iyi yol.” İsrail'in “görevi tamamlamaktan ve (Hamas'ı) yenilgiye uğratmaktan başka seçeneği yok. Amacımız Gazze'yi işgal etmek değil, özgürleştirmek” ifadelerini kullandı.