Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin Karayip Denizi'nde uyuşturucu kaçakçılarına ait olduğu iddia edilen teknelere yönelik düzenlediği saldırılar ve Gazze'deki imha savaşı nedeniyle Amerikalı mevkidaşı Donald Trump hakkında cezai kovuşturma başlatılması çağrısında bulundu.
Petro, Washington'ın Venezuela açıklarında uyuşturucuyla mücadele operasyonunun bir parçası olarak düzenlediği baskınlarda "zavallı, savunmasız gençlerin" öldürüldüğünü söyledi.
Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre Petro, Gazze ile ilgili olarak şöyle devam etti: "Trump, aynı zamanda Gazze'deki çocuklara, gençlere, kadınlara ve yaşlılara roket atılmasına da izin veriyor. Soykırımın suç ortağı. Evet, bu bir soykırım ve bunu tekrar tekrar haykırmalıyız. Bu salon, dünyamızın bugün tanık olduğu soykırımın sessiz bir tanığı ve suç ortağıdır."
Kolombiya Devlet Başkanı, Amerikalı mevkidaşını, teknelere yönelik saldırıları "emretmekle" suçladı ve bunun sonucunda "yoksulluktan kaçmaya çalışan ve kendilerini savunamayan" "genç adamların" ölümüne yol açtı.
ABD'nin en az üç tekneyi hedef alan saldırılarında en az 14 kişi hayatını kaybetti. BM uzmanları saldırıları "yargısız infaz" olarak nitelendirdi.