İngiltere İçişleri Bakanı Shabana Mahmood, Manchester'daki bir sinagog yakınında iki kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sadece birkaç saat sonra dün akşam patlak veren Filistin yanlısı protestolar karşısında bugün hayal kırıklığını dile getirdi.
Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre Sky News'e konuşan Mahmood, "Dün geceki protestoları görünce çok hayal kırıklığına uğradım... Bence bu temelde İngilizlere yakışmayan bir davranış... Bence bu onursuz bir davranış" ifadelerini kullandı.
İngiltere'nin kuzeybatısındaki Manchester'da dün, bir sinagogun dışında meydana gelen araçlı ve bıçaklı saldırıda iki kişi öldü, üç kişi de yaralandı. Saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.
İngiliz polisi, sinagoga yapılan saldırıyı "terör olayı" olarak nitelendirdi.
Kral III. Charles, dün sinagog yakınındaki saldırı nedeniyle duyduğu şaşkınlığı dile getirdi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer da dün şaşkınlığını dile getirdi.
"Crumpsall'daki sinagoga yapılan saldırıdan dehşete düştüm" diyen Starmer, "Bu olayın Yahudi takviminin en kutsal günü olan Yom Kippur'da meydana gelmesi, durumu daha da dehşet verici kılıyor" dedi.