Kamboçya’nın başkenti Punom Pen’deki Savunma Bakanlığı, Tayland ordusunun pazartesi gecesi Kamboçya mevzilerini bombaladığını, bombardıman sonucunda iki sivilin öldüğünü, komşu ülkeyle yeniden başlayan sınır çatışmasında Kamboçya'daki ölü sayısının altıya yükseldiğini duyurdu.
Kamboçya Savunma Bakanlığı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Tayland ordusunun pazartesi gecesi sınır şehri Banteay Meanchey’i bombaladığını ve ‘56 numaralı ulusal yolda seyahat eden iki sivili öldürdüğünü’ belirtti.
Kamboçya Enformasyon Bakanı Pheaktra Neth, Fransız Haber Ajansı AFP’ye verdiği demeçte, pazartesi günü Tayland sınırındaki Preah Vihear ve Oddar Meanchey illerinde Tayland tarafının bombardımanı sonucu en az dört Kamboçyalı sivilin öldüğünü, yaklaşık 10 sivilin yaralandığını belirtti.
Öte yandan Tayland ordusu, pazar günü başlayan çatışmalarda bir askerin öldüğünü ve 18 askerin yaralandığını açıkladı.
Taraflar, ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin üzerinden iki ay geçmeden yeniden başlayan çatışmalarla ilgili olarak birbirlerini suçluyor.
Anlaşmazlık, bölgedeki Fransız sömürge yönetimine kadar uzanan yüzyıllık bir sınır anlaşmazlığı üzerine odaklanıyor ve her iki ülke de bazı sınır tapınaklarının mülkiyetini talep ediyor.