İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, dün yaptığı açıklamada, mart ayında dini lider olarak göreve başlamasının ardından kamuoyu önüne çıkmayan Mücteba Hamaney ile iletişim kurmanın "şu anda son derece zor" olduğunu belirtti.
Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Pezeşkiyan, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, 28 Şubat'ta İran'a yönelik ABD-İsrail savaşının ilk gününde öldürülen Ali Hamaney'in oğlu ve halefi Mücteba Hamaney'den söz ederek, "Kendisiyle iletişim kurmak şu anda çok zor. Ancak varlığı, her şeye rağmen bizim için büyük bir kazanım ve yolumuza devam etmemizi sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Mücteba Hamaney, söz konusu saldırılarda yaralandı ve o tarihten bu yana kamuoyu önünde herhangi bir açıklama yapmadı. Kendisine atfedilen yazılı açıklamalar yayımlanırken, geçen ay babası için düzenlenen anma törenine de katılmadı.
Buna karşın Pezeşkiyan, Mücteba Hamaney'le verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Pezeşkiyan, "Ne yazık ki mevcut koşullar, bazı kötü niyetli kişilerin onu farklı şekilde tanımlamasına ve hakkında gerçeği yansıtmayan bir algı oluşturmasına imkân tanıyor" dedi.