Tunus Ulusal Muhafızları dün yaptığı açıklamada, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 612 Sahra altı göçmeni kurtardığını ve denizden 18 Sahra altı göçmenin cesedini çıkardığını duyurdu.
AFP'nin haberine göre Ulusal Muhafız Sahil Güvenlik'in fotoğraflarında, bazen yüzdürme cihazlarıyla donatılmış, bazıları ölü görünen, özellikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere bitkin kişiler görülüyordu.
Hayatta kalanlar, Akdeniz'de tekneleri alabora olduktan sonra Sfax bölgesinde düzenlenen çeşitli operasyonlarla kurtarıldı.
Bir hafta önce güvenlik yetkilileri, yerel halk ile Sahra altı Afrika'dan gelen göçmenler arasında gerginliklere sahne olan Sfax bölgesindeki göçmen çadırlarını söktmştü.
Şarku’l Avsat’ın DPA'dan aktardığına göre görgü tanıkları, pazartesi günü güvenlik güçleri mahsur kalan göçmenlerin yoğun olarak bulunduğu Sfax bölgesi kırsalındaki çiftliklerde sınırlı bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi.
Operasyon sırasında güvenlik güçleri, bölge sakinlerinin çiftliklerinde artan göçmen varlığına karşı daha önce yaptıkları protestoların ve sık sık yaşanan şiddet ve hırsızlık olaylarına ilişkin şikayetlerin ardından bazı çadırları söktü.
Operasyon, Sfax bölgesinden parlamenterlerin bölgelerinde kötüleşen göç krizine ilişkin eleştirilerinin ardından yapıldı.