İsrail, Hudeyde Limanı’nın vurduktan sonra, Husilere yönelik saldırılarına dün de devam etti. İsrail, Husilerin pazar günü Ben Gurion Havaalanı yakınlarına düzenlediği füzeli saldırıya misilleme olarak Sana Uluslararası Havaalanı, bir çimento fabrikası ve iki elektrik santralini hedef aldı.
İsrail ordusu, dünkü saldırılardan önce Sana Uluslararası Havaalanı çevresindeki bölgelerde yaşayanları evlerini derhal tahliye etmeleri konusunda uyardı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırıların Sana Uluslararası Havaalanı’nı tamamen devre dışı bıraktığını ve elektrik iletim altyapısı ile Amran çimento fabrikasını tahrip ettiğini söyledi.
Şarku’l Avsat’ın Sana'daki yerel kaynaklardan aktardığına göre İsrail tarafından düzenlenen yaklaşık 15 hava saldırısında havaalanının pisti, salonları, Husilerin elindeki uçaklar ve havaalanına komşu ed-Deylemi Askeri Üssü’nün hedef alınmasının ardından havaalanı hizmet dışı kalırken, bölge sakinleri panik içinde bölgeyi terk etti.
Görgü tanıklarının aktardığına göre İsrail, (Sana'nın 50 kilometre kuzeyindeki), Amran çimento fabrikasını şehrin kuzeyindeki Zehban ve güneyindeki Şemile ilçelerinde bulunan elektrik santrallerini ve Fec Attan bölgesini vurdu.
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump dün akşam Washington'da sürpriz bir açıklama yaparak, Husilerin Kızıldeniz’de gemilere yönelik saldırılarını durdurmayı kabul ederek ‘teslim olduklarını’ ve ülkesinin de ‘hava saldırılarını durduracağını’ söyledi. Ancak Husilerin Sözcüsü Muhammed el-Buhayti, Trump'ın sözlerinin doğru olmadığını söylediği bir açıklamada bulundu. Buhayti, Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını durdurmayacağını ifade etti.
Umman dün akşam saatlerinde Washington ve Sana'daki ilgili makamlarla yapılan temasların iki taraf arasında bir ateşkes anlaşmasıyla sonuçlandığını duyurmuştu.