Saç ekimi yaptıracaklara önemli uyarı

Saç ekimi yaptıracaklara önemli uyarı
TT

Saç ekimi yaptıracaklara önemli uyarı

Saç ekimi yaptıracaklara önemli uyarı

Saç Ekim Uzmanı İsmail Zengin, saç ekimi yaptırmayı düşünenlere uyarıda bulundu.
Eurozen Saç Ekim Merkezi Saç Ekim Uzmanı İsmail Zengin, saç ekimi yaptırmayı düşünenlere uyarıda bulundu. Saç ekiminden üçgün sonra, operasyonu yapan kliniklerin hastanın saçlarını yıkadıklarını söyleyen Zengin, "Bu yıkama işlemi ile ekilen saç köklerinin kimyasallara ve suya maruz kalmasına sebep olarak tutunmasını zorlaştırmaktadır. Birçok teknolojik yenilikle birlikte saçlar yıkanmadan kabuklanmasını hızlandırarak ekilen köklerin dökülmesini önlemektedir" dedi.
İsmail Zengin, kendi yöntemleri olan Fiber Fue yönteminde saç yıkama işlemi 10-12 gün sonra başladığını belirterek ,"Fiber Fue saç ekimi son dönemlerde en çok ilgi gören saç ekim yöntemi haline geldi. Diğer yöntemlere göre çok daha fazla tercih edilen bu yöntem sayesinde hastaların en çok şikâyet ettiği işlem sonrası meydana gelen yara ve kesik izleri sorunu ortadan kalkıyor. Birçok farklı tekniğin tek bir operasyonda kullanıldığı bu işlem sayesinde uzmanlar hastalarına gündelik hayattan kopmadan gür saçlara sahip olma imkânı sağlıyor" şeklinde konuştu.
Özel losyonlarla rahatlama ve dezenfekte etme
Saç derisini rahatlatan özel losyonlar hazırlanarak yapılan saç ekimi işleminin ardından kullanılan losyonlar kafa derisini dezenfekte ettiğinin altını çizen Zengin, "Özel losyonlar ayrıca rahatlama verdiği için su ile yıkama işlemine gerek kalmıyor. Fiber Fue yönteminin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de diğer yöntemlerde olduğu gibi sık sık saçların yıkanması nedeniyle tedavi sürecinin yavaşlamasının ortadan kalkmasıdır.
Daha önce kullanılan klasik Fue yönteminde saç ekim işleminin ardından gelen 15 gün boyunca saçların her gün yıkanması gerekirken, Fiber Fue yönteminde saç naklinin 12'nci gününe kadar saç yıkama işlemi yapılmıyor. Saç dökülmesinin ve kabuk dökülmesinin gerçekleşmediği bu yöntemde 12'nci günün sonunda iyileşme süreci sonuç vermeye başlıyorlar. Saç derisinin su ile temas etmediği bu yöntemde, diğer yöntemlerde meydana gelen iltihap kapma ve yaranın geç iyileşmesi gibi sorunlarda ortadan kalkmış oluyor" ifadelerini kullandı.
Hiçbir cerrahi ameliyattan sonra su kullanılmadığını belirten Zengin, "En az 1 hafta yaraya su değdirmezler. Biz de fark ettik ki su değmediği için tedavi daha hızlı ilerliyor ve yaralar daha çabuk iyileşiyor. Su değdikçe deri yumuşuyor, yeniden kabuk bağlıyor adaptasyon süresi uzuyor. Bizdeki Fiber FUE saç ekimi işlemiyle su değmediği için 10 günden itibaren saç çıkmaya başlıyor. Bu yöntemde kullanılan özel solüsyon sayesinde bu tarz yaraların açılmaz" dedi.  



Amazon hissedebilen yeni robotunu tanıttı: Kargoları paketliyor

Fotoğraf: Amazon
Fotoğraf: Amazon
TT

Amazon hissedebilen yeni robotunu tanıttı: Kargoları paketliyor

Fotoğraf: Amazon
Fotoğraf: Amazon

Tuttuğu eşyaları hissedebilen bir robot üreten Amazon, bunun robotikte büyük bir sıçrama anlamına geldiğini ifade ediyor.

Project Vulcan adı verilen yeni sistemin dokunma duyusu sayesinde eşyaları hissetmesi, onları güvenli bir şekilde yerinden almasını sağlıyor. Amazon, diğer robotlardan oluşan bir filoyla birlikte bu sistemi teslimatları tasnif edip paketlemede zaten kullandığını belirtiyor.

Amazon halihazırda Vulcan'ın, e-ticaret devinin sunduğu milyonlarca ürünün yaklaşık 4'te üçünü taşıyabildiğini ve stoğu insan işçilere yakın bir hızda hareket ettirebildiğini dile getiriyor.

Amazon'un robotik yapay zeka direktörü Aaron Parness "Vulcan işçilerimizle birlikte çalışıyor ve bu kombinasyon, her ikisinin de tek başına çalışmasından daha iyi" diyor.

Vulcan, robotikte ileriye doğru temel bir sıçramayı temsil ediyor. Dünyayı görmekle kalmıyor, aynı zamanda onu hissediyor ve şimdiye kadar robotlar için imkansız olan yetenekleri mümkün kılıyor.

ABD merkezli şirket yeni robot türünün geliştirilmesinin, insan personele zaman kazandırmanın yanı sıra siparişleri yerine getirme merkezlerinde güvenlik ve verimliliği artırma arzusundan kaynaklandığını belirtiyor.

Amazon, robotların işyerinde insanların yerini almasına ilişkin endişelere cevaben robot serisinin, şirkette bakım mühendisleri ve robotik filosunu izleme personeli de dahil "yüzlerce" yeni iş kategorisi yarattığını ifade ediyor.

Amazon, personelin robotik ve diğer alanlara geçmesine yardım etmek için eğitim programları da sunduğunu dile getiriyor.

Vulcan'ın gelecek "birkaç yıl" içinde Avrupa ve Birleşik Devletler'deki tesislerde kullanıma sunulması bekleniyor.

Parness bunun "üç yıl önce imkansız gibi görünen ama artık operasyonlarını dönüştürmeyi sağlayan bir teknoloji" olduğunu söylüyor.

Parness "Vizyonumuz, bu teknolojiyi ağımız genelinde ölçeklendirerek operasyonel verimliliği artırmak, işyeri güvenliğini geliştirmek ve fiziksel açıdan zorlayıcı görevleri azaltarak çalışanlarımızı desteklemek" diyor.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

Independent Türkçe