Hollanda Kralı Willem-Alexander geçtiğimiz Perşembe akşamı Lahey’de bulunan Tranvaal mahallesindeki sosyal merkezde Müslüman mültecilerle iftar yaptı.
Hollanda basınında yer alan habere göre, katılımcıların Hollanda Kralı’nın iftara katılacağından haberdar olmadıkları belirtildi. İftar saatini bekleyen mülteciler, sürpriz bir şekilde Kral’ı karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.
İftar programında yalnızca Müslümanlar değil, farklı dine mensup kişilerde hazır bulundu. Netherlands Times’a göre, katılımcılar arasındaki farklılık Ramazan ayını özel kılıyor.
Hollanda Kralı dört farklı masaya geçerek, merkezdekiler ve çalışanlar ile etkinlikler hakkında konuştu.
Merkezde çalışan gençlerden olan Nadir Abdulmumin, Hollanda Kralı Willem-Alexander’ın iftara katılacağını beklemediklerini söyleyerek, Kralın Fas’ın farklı bölgeler hakkında konuşma yaptığını ve bütünleştirici mesajlar verdiğini ifade etti. Abdulmumin ayrıca, Kral’ın ilk iftarını Fas’ta yaptığı söylediğini belirtti.
Yerel bir okulda memur olan Kansu Alkurt, yaptığı açıklamada, “Hollanda Kralı Willem-Alexander ile hiç görüşeceğimi düşünmedim. Dilin çocuk ve ebeveynleri için önemi hakkında konuştum. Kral, mülteci olduğumuzun önemli olmadığı izlenimi veriyor, bu da bize mutluluk veriyor” dedi.