ABD, Arakan eyaletinin kuzeyindeki Müslümanlara karşı cinayet operasyonları da dahil olmak üzere insan haklarına yönelik ihlaller işledikleri gerekçesiyle Myanmar askeri komutasından bazı isimlerin ABD’ye girişini yasakladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı yazılı açıklamada ordu genelkurmay başkanı ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 4 askerin ve aile üyelerinin ABD’ye girişinin yasaklandığını bildirdi.
Pompeo açıklamasında şunları söyledi:
“ABD bu açıklama ile Myanmar ordusunun en yüksek komutası karşısında harekete geçen ilk hükümet olacak. Bu kişileri, ağır insan hakları ihlalleri yürüttüklerine dair güvenilir belgelere dayanarak belirledik.”
Söz konusu isimlerin Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Soe Win, Tuğgeneral Than Oo ve Tuğgeneral Aung Aung olduğu bildirildi.
Myanmar’daki şiddet olayları nedeniyle yaklaşık 700 bin Arakanlı Müslüman komşu ülke Bangladeş’e sığındı.
Myanmarlı dört komutanın ABD'ye girişi yasaklandı
https://turkish.aawsat.com/home/article/1816621/myanmarl%C4%B1-d%C3%B6rt-komutan%C4%B1n-abdye-giri%C5%9Fi-yasakland%C4%B1
Myanmarlı dört komutanın ABD'ye girişi yasaklandı
Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing (Reuters)
Myanmarlı dört komutanın ABD'ye girişi yasaklandı
Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Fidan, Dışişleri Bakanlığı merkezinde ABD Büyükelçisi Tom Barrack ile yaptığı görüşmede (Türk Dışişleri Bakanlığı)
Tahran'daki protestolar sırasında öldürülen bir güvenlik görevlisinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı (AFP)
Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik (X hesabından)
Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclis grubu önünde konuşurken (Parti hesabı VX)