Şili’de 6.8 büyüklüğünde deprem

Şili’de 6.8 büyüklüğünde deprem
TT

Şili’de 6.8 büyüklüğünde deprem

Şili’de 6.8 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkelerinden Şili’de 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu Şili’de 6.8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. İlk bilgilere göre deprem sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar da yaşanmadı. 



Kaynaklar: Pentagon'un Ukrayna'ya silah sevkiyatını durdurma kararı Trump'ı şaşırttı

ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)
TT

Kaynaklar: Pentagon'un Ukrayna'ya silah sevkiyatını durdurma kararı Trump'ı şaşırttı

ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)

Konuyla ilgili bilgi sahibi üç kaynağa göre ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'ya daha fazla savunma silahı gönderme kararı, geçen hafta Ukrayna'ya bazı silahların sevkiyatı konusunda moratoryum ilan eden Pentagon yetkililerine özel olarak kızgınlığını ifade etmesinin ardından geldi.

Şarku'l Avsat'ın DPA'dan aktardığına göre Pentagon geçtiğimiz hafta, ABD stoklarının azalmasına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek, Ukrayna'ya taahhüt ettiği bazı hava savunma füzeleri, hassas güdümlü toplar ve bazı silahların teslimatını durduracağını açıkladı.

Trump pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya daha fazla silah göndermek zorunda kalacağını söyleyerek bu kararı tersine çevirdi.

Adlarının açıklanmaması kaydıyla konuşan iki kaynak, Pentagon liderleri arasında silah sevkiyatının durdurulması kararına karşı bazı iç muhalefetler olduğunu ve Pentagon politika direktörü Elbridge Colby'nin karar açıklanmadan önce kararı koordine ettiğini söyledi.

Kaynaklardan biri Trump'ın duyuru karşısında şaşırdığını ifade etti.

Beyaz Saray, Pentagon'un Ukrayna'ya silah sevkiyatını askıya almasının Trump'ı şaşırtıp şaşırtmadığına ilişkin sorulara yanıt vermedi.