Jürgen Klopp: İstanbul’un bizim için önemi çok büyük

Jürgen Klopp: İstanbul’un bizim için önemi çok büyük
TT

Jürgen Klopp: İstanbul’un bizim için önemi çok büyük

Jürgen Klopp: İstanbul’un bizim için önemi çok büyük

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, UEFA Süper Kupa Finali’nde Chelsea ile oynayacakları maç öncesinde soruları yanıtladı. İstanbul’un Liverpool için öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Klopp, kupayı kazanmak için odaklandıklarını ifade etti. 
UEFA Süper Kupa Finali’nde yarın Beşiktaş Park’ta Chelsea ile karşı karşıya gelecek olan Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool’da Teknik Direktör Jürgen Klopp karşılaşma öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı. Premier Lig’e Chelsea’nin kötü, kendilerinin de iyi başlamasının öneminin olmadığını söyleyen Klopp, “Tabii ki tek bir maçın etkisi nasıl olabilir? Her zaman maç kazanmak iyidir. Premier Lig’deki startımız iyiydi. Yarınki maç daha farklı. Her şey final için hazırlandı. Biz de final için hazır olmalıyız. Sahadaki dizilişin kararını vermeliyiz. Önemli bir rakiple karşı karşıyayız” dedi. 
Bu maç öncesinde Liverpool’un favori olarak gösterilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Klopp, “Herkesin bizi favori gösterdiğini bilmiyordum. Eğer öyleyse iyi. Bizim için sorun değil. Dışarıdaki kişileri düşüncelerini bilmiyordum. Chelsea önemli ve saygı duyduğumuz bir takım. Tabii ki son maçlarında iyi futbol oynadılar ama skor iyi olmadı. Abraham gibi son derece iyi ve güçlü oyuncuları var. Geçen yıl da çok başarılıydılar. Chelsea şu anda gerçekten güçlü bir noktada. Sanıyorum hazırlardır bu maça. Biz de hazır olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Başkalarının bizi favori göstermesi bizim dışımızda” açıklamasını yaptı. 
“Genç, taze ve heyecanlı bir rakiple oynayacağız” 
Sezon öncesinin zor olduğunu söyleyen Klopp, “Bunun nasıl olacağını bilemeyiz. Sezonun erken aşamalarında olmuyor. Manchester City ile olan rekabetimizden de memnundum. Fiziksel olarak belki yüzde 100 durumda değiliz ve eylül, ekim gibi belki bu durumda olacağız. Diğer takımlar için de bu geçerli. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olduk. Diğer takımlar da çok çalıştı. Bu maçı da kazanmak istiyoruz. Geçen sezon Manchester City’ye karşı daha da çok fırsat kullanabilirdik. Ancak Chelsea’nin güçlü olmadığını düşünenler varsa, yapacak bir şeyim yok. Genç, taze ve heyecanlı bir takım. Frank göreve başladı ve kendi düzenlemelerini yapacaktır. Chelsea önemli bir rakip. Yarınki maç da herhangi bir maç değil, tek bir maç ve kupayı kazanmak için odaklanıyoruz” diye konuştu. 
“İstanbul’un önemi çok büyük” 
İstanbul’un Liverpool adına çok büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Jürgen Klopp, “İstanbul’un bizim için önemi çok büyük. 2005 yılındaki maçımızı kimse unutmuyor. Aynı kişiler değiliz, farklı kişileriz. İstanbul, futbol için her zaman güzel bir yer. Galatasaray’la oynamıştık bir ara. Çok ateşli bir maçtı. Türkiye’de de Liverpool taraftarları var, biliyoruz. Bizim için İstanbul’u önemli kılıyor. 2 taraf da bu maçı kazanmak istiyor. Önümüzdeki sezon final İstanbul’da. 3 sezon önce burada olacağımızı söyleseydiniz bana çok uzak gelebilirdi, önümüzdeki yılın maçı da bana çok uzak geliyor” dedi. Bugüne kadar hiçbir zaman endişe duymadığını söyleyen Klopp, “Geçmişte de hiçbir endişe duymadım, şimdi de endişe duymuyorum. Fiziksel form, kondisyon, herhangi bir farklılık yok. Turnuvalara hazırlanırken, dikkatli hazırlanır programlar. Sorumlu birini bulmak zordur futbolda. Bütün bu kişiler bir araya gelip iyi bir oyun ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapmalılar. Sansasyonel oyuncular var. Formlarını en üst seviyede tutmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
“Nihayet kadın hakem yönetecek” 
Taraftarların hangi ülkeden olduğunun önemi olmadığını söyleyen Jürgen Klopp, “Taraftarlık çok fark etmiyor. Amerika turnesine de çıkmıştık ve değişik ülkelerden kişiler gelmişti. Anfield’da da güçlü taraftarlarımız var. Sosyal medyada yer almıyorum ama pek çok değişik videolar geldi bana. Tüm dünyada taraftarlarımız var. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayatımın en güzel anlarından birisiydi. Umarım yarın güzel bir atmosfer oluştururuz ve taraftarların istediklerini onlara veririz” dedi. Maçı kadın hakemlerin yönetecek olmasından dolayı da memnun olduğunu ifade eden Alman çalıştırıcı, “Nihayet diyorum. Vakti gelmişti ve olması gerekiyordu. Kadın hakemlerle çok deneyim sahibiyim. Almanya’da kadın hakemler çok maç yönetti. Onların her zaman hazır olduklarını konuşurduk. Bu tarihi bir an ve bu anda yer aldığımız için memnuniyet duyuyoruz. Bu karar nihayet verildi. Kadın hakemlere yer verilmesi çok önemli. Milyonlarca insanın izleyeceği bir maç olacak. Herkesin bu maçla ilgili duygularına baktığınızda, hakemler için bu maçı zorlaştırmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Aksi takdirde annem de bana çok kızar. Özel bir yönü olduğunu söylemeliyim bu maçın” diyerek sözlerini sürdürdü. 
“Sadece önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz” 
Bir gazetecinin Jose Mourinho’nun Liverpool’un ligde şansı olmadığı yönünde yorum yaptığını sorması üzerine konuşan Klopp, “Jose Mourinho bunu mu söyledi? 2012’de mi dedi. Şahsen ben duymadım. Ben de duymadığım şeyler üzerinden yorum yapamam. Özgür bir dünyadayız, herkes fikrini özgürce ifade ediyor. Bizi rahatsız etmez, üzmez ya da sevindirmez. Premier Lig oldukça açık ve net bir lig. Eğer karşılaşırsak, onları yenmek için elimizden geleni yaparız” dedi. 
Son olarak ‘Premier Lig şampiyonu olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Klopp, “Ben maalesef buna karar veremem, ancak elimden geleni yapabilirim. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde tepeye çıkacağımızı bilmiyorduk. Sadece önümüzdeki maçları kazanmak için sahaya çıktık ve öyle de yapacağız” cevabını verdi. 



Benfica, El Kaabi’yi satın alma opsiyonuyla kiraladı

Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)
Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)
TT

Benfica, El Kaabi’yi satın alma opsiyonuyla kiraladı

Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)
Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)

Portekiz temsilcisi Benfica, Faslı sol bek Sofyan El Kaabi’yi Suudi Arabistan ekibi Al Qadsiah’dan bir sezonluğuna kiraladığını ve anlaşmaya satın alma opsiyonu eklendiğini resmen açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın Portekiz gazetesi A Bola’dan aktardığı habere göre 25 yaşındaki Faslı milli futbolcu, Benfica’ya transferi öncesinde gerekli sağlık kontrollerinden ve fiziksel testlerden başarıyla geçti. El Kaabi, kulüp başkanı Rui Costa ile birlikte sözleşmeye imza atarak, gazetenin daha önce duyurduğu transferi resmileştirdi.

El Kaabi, Portekiz ekibinde sol bek pozisyonu için Samuel Dahl ve José Neto ile forma mücadelesi verecek.

Gazete, anlaşmanın oyuncunun bir sezonluğuna kiralanmasını ve Benfica’nın maaşının bir bölümünü üstlenmesini öngördüğünü belirtti. Anlaşmada ayrıca yaklaşık 10 milyon euroluk, yani yaklaşık 44 milyon Suudi riyali tutarında satın alma opsiyonu bulunuyor.

El Kaabi’nin Al Qadsiah’dan ayrılması, Suudi kulübündeki kısa süreli macerasının ardından geldi. Oyuncu, Suudi ekibinin formasını hiçbir resmi maçta giyemedi. Kadrodaki yabancı oyuncu sayısının yüksek olması da oyuncunun Lizbon’a transferinin önünü açtı.

El Kaabi, Hollanda ekibi Utrecht’teki döneminin ardından Al Qadsiah’a transfer olmuştu. Ancak Suudi kulübünün teknik planlamasındaki değişikliklerin ardından, Al Khobar’a gelişinden kısa süre sonra kendisini Benfica’da buldu.

Transferinin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Faslı milli oyuncu, Benfica ile kupalar kazanmak istediğini söyledi.


Belçika’nın Leuven Belediye Başkanı’ndan Beşiktaş’ın da rakibi olan İsrail takımı Hapoel Beer Şeva’ya stat resti

Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)
Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)
TT

Belçika’nın Leuven Belediye Başkanı’ndan Beşiktaş’ın da rakibi olan İsrail takımı Hapoel Beer Şeva’ya stat resti

Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)
Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)

Gazze'deki savaşın yol açtığı gerilim, İsrail takımlarının Avrupa'daki karşılaşmalarına yönelik güvenlik endişelerini yeniden gündeme taşıdı.

Leuven Belediye Başkanı Mohamed Ridouani, Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile İsrail ekibi Hapoel Beer Şeva arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçının kentte oynanmasına güvenlik endişelerini gerekçe göstererek izin vermedi. Ridouani, karşılaşmanın seyircisiz oynanması durumunda dahi kararının değişmeyeceğini belirterek, bunun Belçika milli takımlarının İsrail ile Leuven’de karşılaşmasını engelleyen kararla uyumlu olduğunu ifade etti.

Ridouani, kararın İsrail karşıtlığından veya antisemitizmden kaynaklanmadığını, kamu güvenliğine ilişkin kaygılar ve Gazze'deki savaşla bağlantılı protestoların yaşanma ihtimalinin etkili olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı, Belçika yayın kuruluşu VRT'ye yaptığı açıklamada, “Bu noktada her zaman sınırı çiziyorum. Güvenliği garanti edemeyiz” dedi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Belçika Ligi’ni ikinci sırada tamamlayan Union Saint-Gilloise, Brüksel’deki stadının UEFA’nın Avrupa kupası maçlarına ilişkin kriterlerini karşılamaması nedeniyle, Avrupa Ligi’ndeki dört iç saha maçının tamamını Leuven’de oynama arzusundaydı.

36 takımın yer aldığı Avrupa Ligi’nin geçen cuma günü gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Union Saint-Gilloise’nin, İsrail şampiyonu Hapoel Beer Şeva’yı 22 Ekim’de konuk etmesi planlanıyordu.

UEFA, salı günü yaptığı açıklamada, Belçika kentinin Avrupa Ligi maçıyla ilgili kararını kendilerine bildirdiğini duyurdu.

UEFA ayrıca Saint-Gilloise’nin karşılaşma için alternatif bir stat bulmakla yükümlü olduğunu ve maçın oynanacağı yerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

İsrail ile Hamas arasında ekim ayında başlayan savaşın ardından UEFA, İsrail kulüpleri ve milli takımlarının tüm maçlarının tarafsız sahalarda oynanmasına karar vermişti.

Hapoel Beer Şeva da bu sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında Macaristan ve Romanya’da yedi maç oynadı.

Beşiktaş Cuma günü çekilen kura sonucunda İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva ile de eşleşti. Fikstürdeki maçın kura gereği İstanbul'da oynanması gerekiyor. Ancak UEFA'nın bir engel koymamasına rağmen İsrail takımlarının İstanbul'a gelmek istememesi sorun yaratıyor ve bu maçlar başka ülkelerde oynanabiliyor.

Siyah-beyazlıların UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki rakibi Hapoel Beer Sheva eşleşmesine ilişkin olarak Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, şu ifadeleri kullandı: "Normalde UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımlar dört maçı içeride, dört maçı dışarıda oynarlar ama biz dört maçı içeride oynayamayacağız bu sebeple. Tabii ki kulüp başvuru yapacaktır ama İsrail takımlarıyla olan eşleşmelerde genellikle iç sahayı vermedi UEFA Türk takımlarına."

UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Beşiktaş'ın, organizasyonda mücadele edeceği rakipleri kesinleşti. Zor bir kura çektiklerini aktaran Beşiktaş, futbol direktörü Özen, İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva mücadelesi için siyah-beyazlı ekibin UEFA'ya başvuruda bulunacağını açıkladı.


Mısırlı Mostafa Mohammed Konyaspor’da

Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)
Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)
TT

Mısırlı Mostafa Mohammed Konyaspor’da

Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)
Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)

Mısırlı forvet Mostafa Mohammed'in yeni adresi Türkiye oldu. Fransa Ligue 2 ekiplerinden Nantes ile yollarını ayıran 28 yaşındaki futbolcu, Trendyol Süper Lig temsilcisi Konyaspor ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Mostafa Mohammed'in Nantes ile sözleşmesinin bitmesine bir sezon kalmıştı. Fransız ekibi, geçtiğimiz sezonun sonunda Ligue 2'ye düşmüştü.

Nantes, X platformundan yaptığı açıklamada, “Mısırlı milli oyuncu, Konyaspor'a bonservisiyle transfer oldu. Mostafa 'ya kariyerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konyaspor da resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Hoş geldin Mostafa  Mohammed. Kulübümüz, Mısırlı forvet Mostafa  Mohammed ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Kendisine yeşil-beyazlı formamızla başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mostafa  Mohammed'in Konyaspor'a transferi, Nantes'ta geçirdiği zorlu dönemin ardından geldi. Mısırlı futbolcu, sezon başında antrenmanlara katılmaması nedeniyle yeni sezon hazırlıklarının büyük bölümünde takımından ayrı kaldı. Daha sonra çalışmalarına Nantes'ın rezerv takımında devam etti.

2026 Dünya Kupası'nda Mısır Milli Takımı'nın kadrosuna alınmayan Mostafa Mohammed bir dönem Galatasaray forması da giymişti.

Mısırlı forvet profesyonel kariyerine El Dakhleya'da başladı. Ardından Mısır'da aralarında Zamalek, Tanta ve Tala'ea El Gaish'in de bulunduğu çeşitli kulüplerde forma giydi.