Süper Kupa'nın sahibi Liverpool

İHA
İHA
TT

Süper Kupa'nın sahibi Liverpool

İHA
İHA

UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool ve Avrupa Ligi Şampiyonu Chelsea, Süper Kupa için İstanbul'da Beşiktaş Park'ta karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten karşılaşmada uzatmalarda da gol olmayınca seri penaltı atışlarında 5-4 öne geçen Liverpool kupaya uzandı.
UEFA Süper Kupa Finali'nde Chelsea'yi penaltılarla elemeyi başaran Liverpool, İstanbul'da oynadığı 2. Avrupa Kupası Finali'ni de penaltı atışlarıyla kazandı.
UEFA Süper Kup Finali'nde Chelsea ile Beşiktaş Park'ta karşı karşıya gelen Liverpool, rakibini penaltı atışlarıyla mağlup ederek kupaya uzandı. Normal süresi 1-1 biten mücadele iki ekip uzatma dakikalarında karşılıklı goller bularak skoru 2-2'ye taşıdı. Eşitliğin bozulmamasının ardından seri penaltı atışlarıyla Liverpool kupaya uzanan taraf oldu. İstanbul'da oynadığı 2. Avrupa Kupası Finali'nde de kupayı kazanmayı başaran Liverpool, bu 2 maçta da sonuca penaltı atışlarıyla gitti.
Sahaya YouTuber girdi
Öte yandan maçın 14. dakikasında sahaya YouTube'da Deli Mi Ne kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz girdi. Yılmaz, güvenlik görevlileri tarafından sahadan çıkarıldı.
Maçı kadın hakem yönetti
Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonları arasındaki maçı yönetecek Fransız kadın hakem Stephanie Frappart ise tarihe geçti.  Bugüne dek Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin tüm finallerini erkek hakemler yönetmişti. UEFA Süper Kupa finalinde Frappart'ın yardımcıları İtalyan Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O'Neill oldu. Karşılaşmanın dördüncü hakemi de Cüneyt Çakır oldu.
3-0'dan dönen tarihi maç
Şampiyonlar Ligi tarihinin en iyi finallerinden birisi olarak gösterilen karşılaşmada Liverpool, 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Milan ile karşı karşıya gelmişti. İtalyan ekibinin ilk yarısını 3-0 önde kapattığı karşılaşmada herkes kupanın Milan'a gideceğini düşünürken Liverpool ikinci yarıda 3 gol birden bularak karşılaşmayı uzatmalara ve sonrasında da penaltılara götürmeyi başarmıştı. Milan'da Serginho, Pirlo ve Shevchenko penaltı atışlarını kaçıran isimler olurken, Liverpool'da penaltıdan yararlanamayan tek isim Riise olmuştu. Kırmızılar penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken, bugün de benzer bir senaryo gerçekleşti.
Yine geriden geldi
Liverpool, 2005 yılındaki Milan maçında olduğu gibi bugün de Chelsea karşısında ilk yarıyı mağlup olarak tamamladı. İkinci yarıda Mane ile eşitliği yakalayan Klopp'un öğrencileri, uzatma dakikalarında yine Senegalli yıldızının attığı golle öne geçti. Ancak Chelsea, Jorginho'nun penaltıdan attığı golle durumu 2-2'ye getirirken uzatmalar da bu şekilde sonuçlandı. Seri penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük kurmayı başaran Liverpool, skoru toplamda 7-6'ya getirerek 2005 yılında Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi Finali'ne benzer bir senaryoyla İstanbul'dan yine kupayla dönmeyi başardı.  



İngiltere'den Dünya Kupası'nda tarihi galibiyet: Fransa'yı 6 golle geçerek bronz madalyayı aldı

Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
TT

İngiltere'den Dünya Kupası'nda tarihi galibiyet: Fransa'yı 6 golle geçerek bronz madalyayı aldı

Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)

Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında İngiltere, Fransa'yı 6-4 gibi tarihi bir skorla mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Karşılaşma aynı zamanda, 14 yıldır Fransa Milli Takımı’nın başında bulunan teknik direktör Didier Deschamps'ın 185. ve son maçı olarak kayıtlara geçti.

Mücadeleye hızlı başlayan İngiltere, ilk yarıyı Declan Rice, Ezri Konsa ve Bukayo Saka'nın (2) golleriyle 4-0 önde kapattı. Bukayo Saka, 87. dakikadaki penaltı vuruşuyla hat-trick yaparak skora katkısını sürdürdü.

Fransa’da ise Kylian Mbappé, attığı iki golle bu turnuvadaki gol sayısını 10’a yükseltti. Fransa'nın diğer golleri Bradley Barcola ve uzatma dakikalarında (90+6) Ousmane Dembélé’den gelirken, İngiltere’nin altıncı golünü Jude Bellingham kaydetti.

Tarihi Başarılar

Gol Kralı: Attığı iki golle toplamda 22 gole ulaşan 27 yaşındaki Kylian Mbappé, Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elde etti. Mbappé, Altın Ayakkabı yarışında da Arjantinli Lionel Messi'nin iki gol önünde liderliğini korudu.

Asist Kralı: Fransa forması giyen Michael Olise, bu turnuvada yaptığı 7 asistle, 1970 Dünya Kupası'nda 6 asist yapan Brezilyalı efsane Pelé'nin rekorunu geçerek yeni bir rekora imza attı.

Deschamps dönemi sona erdi

Maça savunma hattında Dayot Upamecano ve Lucas Digne hamleleriyle başlayan ancak istikrarsız bir görüntü sergileyen Fransa, savunmada yaşadığı büyük zafiyetler nedeniyle maçın başında koptu. Bu mağlubiyetle birlikte Didier Deschamps, 14 yıllık görev süresini noktalayarak Fransa Milli Takımı’ndaki kariyerini sonlandırdı.

Öte yandan Dünya Kupası finali, pazar günü Arjantin ile İspanya arasında oynanacak.


Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi
TT

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Milli Takımı'nın Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin'e karşı aldığı mağlubiyette uyguladığı taktik anlayışını eleştirdi. Böylece Trump, İngiltere Teknik Direktörü Alman Thomas Tuchel'in kararlarını eleştiren isimler arasına katıldı.

Trump, New York'ta FIFA Başkanı Gianni Infantino ile birlikte katıldığı bir resepsiyonda yaptığı konuşmada, yaklaşık 18 ay önce Florida'da birlikte golf oynadığı İngiltere kaptanı Harry Kane ile olan ilişkisini hatırlattı.

Trump, "İngiltere'nin harika bir oyuncusu var, onunla golf oynadım; Harry. Belki de onu savunma oyuncusu yaptıklarında bir hata yaptılar. Futbol hakkında ne biliyorum ki? Öne geçtiler, sonra en iyi oyuncularını alıp savunmaya koydular. Daha hücumcu olmamız gerekmez mi? Antrenörlük hakkında ne biliyorum ki?" ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamaları, Tuchel'in Arjantin karşılaşmasında İngiltere'nin öne geçmesinin ardından son yarım saatte forvet oyuncularını çıkarıp savunma oyuncularını oyuna alması nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından geldi. Bu değişiklikler, Harry Kane sahada kalmaya devam etmesine rağmen İngiltere'nin kendi sahasına çekilmesine neden olmuştu.

Lionel Messi, İngiltere'nin geriye yaslanmasıyla oluşan boşlukları değerlendirerek iki golün hazırlanmasında rol oynadı. Arjantin, bu gollerle skoru 2-1'e çevirerek finale yükselmeyi başardı.

Öte yandan Tuchel, aldığı teknik kararların arkasında durdu ve pişmanlık duymadığını söyledi.

Tuchel, "Hayır, kararımdan pişman değilim. Çok fazla pasif hâle geldiğimizi hissettim ve takıma yardımcı olmaya çalışıyordum" ifadelerini kullandı.


Salah, Beşiktaş'a çok yakın

Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
TT

Salah, Beşiktaş'a çok yakın

Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)

Mısırlı yıldız Muhammed Salah'ın, sürpriz bir transferle Beşiktaş'a çok yakın olduğu öne sürüldü.

İngiltere Premier Lig tarihinin önemli isimleri arasında gösterilen Salah, Liverpool'da geçirdiği dokuz sezonun ardından kulüpten ayrılıyor. Tecrübeli futbolcunun kariyerine Suudi Arabistan Pro Ligi'nde devam etmesi bekleniyordu.

İngiliz gazetesi The Sun, Suudi Arabistan kulüplerinin son iki yılda Salah'ı kadrosuna katmak için güçlü girişimlerde bulunduğunu ve oyuncuya Suudi Pro Ligi'ne transfer olması için yüksek ücretli teklifler hazırladığını yazdı.

Ancak Türk gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Beşiktaş'ın Salah için ilk resmi teklifini verdiğini iddia etti. Sabuncuoğlu'na göre Mısırlı yıldız, siyah-beyazlı kulübe transfer olabilmek adına maaş beklentisini düşürmeye hazır olduğunu iletti.

Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beşiktaş, Muhammed Salah'a ilk teklifini sundu. İlk görüşmede Salah, yıllık 15 milyon avro olan maaş talebini Beşiktaş'a transfer olabilmek için aşağı çekti. Oyuncunun avukatı da İstanbul'a geldi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Salah'ın menajeri Rami Abbas da dün yaptığı açıklamada, "Muhammed'in gelecek sezon nerede oynayacağını hâlâ bilmiyoruz. Ancak bunu çok yakında öğrenebiliriz" dedi.

Salah'ın geleceğine ilişkin iddialar, Mısır Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından hız kazandı.

Mısır, son 16 turunda Arjantin'e 3-2 mağlup olarak turnuvadan elendi. Karşılaşmada Salah, Lionel Messi ve takım arkadaşlarının uzatma dakikalarında attığı galibiyet golü öncesinde kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulunan isimlerin başında yer aldı.