Süper Kupa'nın sahibi Liverpool

İHA
İHA
TT

Süper Kupa'nın sahibi Liverpool

İHA
İHA

UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool ve Avrupa Ligi Şampiyonu Chelsea, Süper Kupa için İstanbul'da Beşiktaş Park'ta karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten karşılaşmada uzatmalarda da gol olmayınca seri penaltı atışlarında 5-4 öne geçen Liverpool kupaya uzandı.
UEFA Süper Kupa Finali'nde Chelsea'yi penaltılarla elemeyi başaran Liverpool, İstanbul'da oynadığı 2. Avrupa Kupası Finali'ni de penaltı atışlarıyla kazandı.
UEFA Süper Kup Finali'nde Chelsea ile Beşiktaş Park'ta karşı karşıya gelen Liverpool, rakibini penaltı atışlarıyla mağlup ederek kupaya uzandı. Normal süresi 1-1 biten mücadele iki ekip uzatma dakikalarında karşılıklı goller bularak skoru 2-2'ye taşıdı. Eşitliğin bozulmamasının ardından seri penaltı atışlarıyla Liverpool kupaya uzanan taraf oldu. İstanbul'da oynadığı 2. Avrupa Kupası Finali'nde de kupayı kazanmayı başaran Liverpool, bu 2 maçta da sonuca penaltı atışlarıyla gitti.
Sahaya YouTuber girdi
Öte yandan maçın 14. dakikasında sahaya YouTube'da Deli Mi Ne kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz girdi. Yılmaz, güvenlik görevlileri tarafından sahadan çıkarıldı.
Maçı kadın hakem yönetti
Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonları arasındaki maçı yönetecek Fransız kadın hakem Stephanie Frappart ise tarihe geçti.  Bugüne dek Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin tüm finallerini erkek hakemler yönetmişti. UEFA Süper Kupa finalinde Frappart'ın yardımcıları İtalyan Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O'Neill oldu. Karşılaşmanın dördüncü hakemi de Cüneyt Çakır oldu.
3-0'dan dönen tarihi maç
Şampiyonlar Ligi tarihinin en iyi finallerinden birisi olarak gösterilen karşılaşmada Liverpool, 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Milan ile karşı karşıya gelmişti. İtalyan ekibinin ilk yarısını 3-0 önde kapattığı karşılaşmada herkes kupanın Milan'a gideceğini düşünürken Liverpool ikinci yarıda 3 gol birden bularak karşılaşmayı uzatmalara ve sonrasında da penaltılara götürmeyi başarmıştı. Milan'da Serginho, Pirlo ve Shevchenko penaltı atışlarını kaçıran isimler olurken, Liverpool'da penaltıdan yararlanamayan tek isim Riise olmuştu. Kırmızılar penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken, bugün de benzer bir senaryo gerçekleşti.
Yine geriden geldi
Liverpool, 2005 yılındaki Milan maçında olduğu gibi bugün de Chelsea karşısında ilk yarıyı mağlup olarak tamamladı. İkinci yarıda Mane ile eşitliği yakalayan Klopp'un öğrencileri, uzatma dakikalarında yine Senegalli yıldızının attığı golle öne geçti. Ancak Chelsea, Jorginho'nun penaltıdan attığı golle durumu 2-2'ye getirirken uzatmalar da bu şekilde sonuçlandı. Seri penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük kurmayı başaran Liverpool, skoru toplamda 7-6'ya getirerek 2005 yılında Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi Finali'ne benzer bir senaryoyla İstanbul'dan yine kupayla dönmeyi başardı.  



Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
TT

Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)

Paraguay, Dünya Kupası 2026’da Türkiye karşısında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi 1-0 kazanarak rakibini grup aşamasından eledi.

Maçın henüz 65. saniyesinde Matías Galarza’nın attığı gol, turnuvadaki en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Ancak Paraguay, ilk yarının sonunda Miguel Almirón’un bir Merih Demiral’a konuşurken ağzını kapatması nedeniyle kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu olay, Dünya Kupası tarihinde bu nedenle verilen ilk kırmızı kart olarak kaydedildi.

Bu durum, Türkiye Milli Takımı için ağır bir darbe oldu. Türkiye, açılış maçında Avusturalya Milli Takmı’na 0-2 mağlup olmuştu ve bugün aldığı sonuçla turnuvadışı kaldı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, grupta oynadığı iki maçı da kazanarak liderliği garantiledi. ABD, Paraguay’ı 4-1 ve Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek San Francisco’daki maçlarda üstün bir performans sergiledi.

Grubun son durumuna göre ABD, grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Türkiye turnuvaya veda etti.


Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
TT

Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)

Türkiye ile San Francisco’da oynadığı maçta, ilk yarı bitmeden önce ağzını kapatarak konuştuğu gerekçesiyle kırmızı kart gören Paraguaylı Miguel Almirón, Dünya Kupası tarihinde bu gerekçe ile oyundan ihraç edilen ilk futbolcu oldu.

Olay, Paraguay’ın 1-0 önde olduğu sırada yaşandı. Almirón, Mert Müldür’e yaklaşarak bazı sözler söyledi. Müldür’ün hakeme itiraz etmesi üzerine Salvadorlu hakem Iván Barton pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) ile değerlendirdi ve Almirón’a kırmızı kart gösterdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), nisan ayında yaptığı düzenlemeyle, rakiple iletişim sırasında ağzını kapatan oyuncuların “hakeme karşı bir eylem” kapsamında oyundan ihraç edilebileceğini duyurmuştu.

Bu karar, şubat ayında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan bir olayın ardından alınmıştı. O maçta Benfica forması giyen Gianluca Prestianni, Real Madrid’in yıldızı Vinícius Júnior ile konuşurken ağzını kapatmış, ardından ırkçı bir hakaret yönelttiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Prestianni daha sonra “ayrımcı davranış” gerekçesiyle üçü ertelenmiş olmak üzere altı maç men cezası aldı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino mart ayında yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı: “Eğer gizleyecek bir şeyin yoksa, bir şey söylerken ağzını kapatma. Bu kadar basit.”


Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)
TT

Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)

Fas, Dünya Kupası’nda bu turnuvadaki en hızlı gollerden biri sayesinde İskoçya’yı 1-0 mağlup ederek, C Grubu’ndan çıkma yolunda son 16 turu umutlarını güçlendirdi.

Fas, maçın henüz 70. Saniyesinde İsmail Saibari’nin İbrahim Diaz’ın pasını değerlendirmesiyle öne geçti. Saibari, Fas Aslanları’nın turnuvadaki açılış maçında Brezilya ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada da golünü atmıştı.

2022 Katar Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen Fas, maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarak birçok gol fırsatından yararlanamasa da üstünlüğünü koruyarak üç puana ulaştı.

Bu sonuçla Fas, grubunda 4 puanla liderliğe yükseldi. Turnuvaya Haiti’yi 1-0 mağlup ederek başlayan ve şu anda ikinci sırada yer alan İskoçya ise Fas’ın bir puan gerisinde bulunuyor. Haiti ise grubun son sırasında yer alıyor. İskoçya, daha sonra Brezilya ile karşılaşacak.