Diplomatik kaynaklar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un, G7 Zirvesi öncesinde İngiltere’nin AB’den ayrılışını tartışmak üzere önümüzdeki hafta Paris’e giderek Emmanuel Macron ve Angela Merkel ile görüşebileceğini belirtti.
Fransız haber ajansının (AFP) Fransız bir diplomatik kaynaktan aktardığına göre Boris Johnson, net bir tarih verilmemekle birlikte önümüzdeki hafta Emmanuel Macron ile görüşmek için ‘muhtemelen’ Paris’e gidecek. Almanya Şansölyesi Sözcüsü ise Boris Johnson ile Angela Merkel’in yakın zamanda Berlin’de bir araya gelmesinin beklendiğini belirtti. Sözcü açıklamasında, “Şansölye ile yeni Başbakan Boris Johnson, bir kez telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Ancak İngiltere’nin AB’den çıkışı (Brexit) ve başka Avrupalı meseleleri tartışmak için karşılıklı masaya oturmak, kesinlikle fayda getirecek bir adım olur” ifadelerine yer verdi.
Boris Johnson, AB ile anlaşmak için müzakereleri başlatma konusunda başarılı olsa da olmasa da 31 Ekim’de AB’den çıkmaya kararlı olduğunu dile getiriyor. Temmuz ayının sonunda Brüksel, Londra’dan gelen, İngiltere’nin Brexit anlaşmasının yeniden müzakere edilmesi yönündeki talebi reddetti.
Bu esnada yeni İngiliz lider ile dayanışma halinde olduğunu gösteren ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü 31 Ekim’de Brexit’ten sonra Birleşik Krallık ile önemli ve güzel bir ticaret anlaşması imzalanacağı konusunda iyimser olduğunu ifade etti. G7 liderleri önümüzdeki hafta sonu Fransa’nın güneybatısında yer alan Biarttiz şehrinde bir araya gelecek.
Johnson, Macron ve Merkel G7 Zirvesi öncesi görüşecek
https://turkish.aawsat.com/home/article/1861701/%E2%80%8Bjohnson-macron-ve-merkel-g7-zirvesi-%C3%B6ncesi-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fecek
Johnson, Macron ve Merkel G7 Zirvesi öncesi görüşecek
Johnson, Macron ve Merkel G7 Zirvesi öncesi görüşecek
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)