Abdullah Avcı: Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz

Abdullah Avcı: Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz
TT

Abdullah Avcı: Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz

Abdullah Avcı: Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Oynattığımız oyunun içinde de sistem değişiklikleri olabiliyor. Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz. Biz geçen hafta itibariyle yediğimiz ilk gol çıkarken kaybettiğimiz bir top değildi. Ama bunu bazen oyunların başında kullanmayacağız. Utku yeni oynuyor, önündeki yeni oynuyor. O yüzden başka bir opsiyonla başladık” diye konuştu.
Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş evinde Göztepe'yi 3-0 mağlup etti. Müsabaka sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk defa burada ev sahibi olarak maça çıktığını belirterek, “Önümüzdeki hafta itibariyle taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Özellikle sezon başından itibaren belli bir oyunu dizayn etmeye çalışıyorum. Aslında hazırlık maçı sayısını fazla planladık ve yeni oyunda daha fazla maç oynayalım diye. Sakatlıkların olması bu maç oynama sayısı çok az oldu. Fiziksel olarak diğer takımların gerisindeyiz. Bugün 3 km fazla koşmuş olabiliriz rakipten. Bu zemin bize uygun değil. Top kayıplarının geneli zeminden oldu ve ona rağmen &67 topa sahip olduk. Topla en fazla buluşan oyuncularımız iki bekimiz. Doğru pas sayılarımızı arttırmamız lazım. Özellikle top kayıpları ilk yarı itibariyle 25 ile 40 dakikalar arasında oyunu kaybettik. Oyunun 3-0'dan sonraki bölümünde daha dominant oynayabilirdik. Ama bugün bütününe baktığımızda oyunun memnun tarafları ve olmadığım tarafları var. Bunların üzerinde çalışacağız. Bizim oyun ve fiziksel olarak zamana ihtiyacımız var. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Seyirci inanılmaz derecede destek oldu” dedi.
“Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz” 
Oynanan futbol hakkında konuşan Avcı, “Bazen oyunun içindeki doğru bir top kontrolü, doğru sonuç senin zamanını kısaltabilir. Bu oyuna oyuncu uyuyor mu o çok önemli. Bunun üzerinde de ısrarcı olup değiştirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş her zaman dominant top oynar. ikinci üçüncü bölgede topa sahip olmalıdır. Bugün uluslararası maçlarda böyle oyunlar oluyor. Oynattığımız oyunun içinde de sistem değişiklikleri olabiliyor. Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz. Biz geçen hafta itibariyle yediğimiz ilk gol çıkarken kaybettiğimiz bir top değildi. Ama bunu bazen oyunların başında kullanmayacağız. Utku yeni oynuyor, önündeki yeni oynuyor. O yüzden başka bir opsiyonla başladık” ifadelerini kullandı. 
Quaresma hakkında sorulan soruya cevap veren Abdullah Avcı, “Ben buraya geldiğimde de, olmadığımda da konuşulan bir durum Quaresma. Tasarrufa gittiğim bir durum kendisi. Antrenman performansı iyi. Maç performansı ile ilgili bir değerlendirme yaptım” şeklinde konuştu.
“Kadına sağlıklı bir ortam sağlansın” 
Kadına şiddet hakkında konuşan Avcı, “Bizim kültürümüzde kadına kıza anne olmazsa olmazlardandır. Ben şöyle bir coğrafya istiyorum. Kadına sağlıklı bir ortam sağlansın. Bugün Beşiktaş kaçıncı maçını kazanacak kaybedecek ama gerçekler o tarafta. Bugün mutluyuz. Yarın gerçekler onlar için başka şekilde seyir edecek” dedi.
“Orhan Ak iyi bir teknik adam olacak” 
Orhan Ak hakkında görüşlerini belirten Abdullah Avcı, “2014 senesi itibariyle teknik adamlığa başladığımda Orhan Ak futbolcuydu. 10. hafta futbolu bırak antrenör ol dedim. 6 senedir benimle beraberdi. Bu ekibe çok önemli katkılar sağladı. İyi bir teknik adam olacaktır. Ben verdiği katkılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  



Mısır, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi

Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
TT

Mısır, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi

Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Mısır, İngiltere, Portekiz, Gana ve Paraguay, H Grubu'ndaki son hafta maçlarının cuma günü tamamlanmasının ardından sahaya çıkmadan son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

İspanya'nın Uruguay'ı 1-0 mağlup etmesi ve Yeşil Burun Adaları ile Suudi Arabistan'ın golsüz berabere kalması sonucunda Uruguay, grubunu yalnızca 2 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Bu sonuçla birlikte A Grubu üçüncüsü Güney Kore (3 puan), C Grubu üçüncüsü İskoçya (3 puan), H Grubu üçüncüsü Uruguay (2 puan) ve I Grubu üçüncüsü Senegal'in (3 puan), puanını 4'e çıkaran Mısır, İngiltere, Portekiz, Gana ve Paraguay'ı geride bırakma ihtimali kalmadı.

Böylece Mısır, 1934, 1990 ve 2018'in ardından katıldığı dördüncü Dünya Kupası'nda tarihinde ilk kez eleme aşamasına yükselmeyi başardı.

FIFA'nın turnuvaya katılan takım sayısını 32'den 48'e çıkarmasıyla birlikte, eleme aşamasına ilk kez son 32 turu eklendi. Bu turda 12 grubun ilk iki sırasında yer alan takımların yanı sıra, grup üçüncüleri arasındaki en iyi sekiz ekip de mücadele etme hakkı kazanıyor.

Söz konusu beş takım son 32 turunu garantilemiş olsa da rakipleri grup aşamasının cumartesi günü tamamlanmasının ardından belli olacak.

Bu ekipler arasında grup maçlarını tamamlayan tek takım Paraguay olurken, Mısır, İngiltere, Portekiz ve Gana'nın grup aşamasında oynayacağı birer karşılaşma daha bulunuyor.


Irak, Senegal karşısında aldığı 5-0'lık ağır yenilgiyle Dünya Kupası'na veda etti

Eksikler, Irak'ın Senegal karşısındaki performansını önemli ölçüde etkiledi, (Reuters)
Eksikler, Irak'ın Senegal karşısındaki performansını önemli ölçüde etkiledi, (Reuters)
TT

Irak, Senegal karşısında aldığı 5-0'lık ağır yenilgiyle Dünya Kupası'na veda etti

Eksikler, Irak'ın Senegal karşısındaki performansını önemli ölçüde etkiledi, (Reuters)
Eksikler, Irak'ın Senegal karşısındaki performansını önemli ölçüde etkiledi, (Reuters)

Senegal, 2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasının son haftasında Irak'ı 5-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselme umutlarını sürdürdü. Afrika temsilcisi, turnuvada grup üçüncüsü olan en iyi sekiz takım arasına girmeyi hedefliyor.

I Grubu üçüncü ve son hafta mücadelesinde oynanan karşılaşmada Irak, 10. dakikada Rebin Sulaka'nın kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi uzun süre 10 kişi oynayarak tamamladı. Sayısal üstünlüğü iyi değerlendiren Senegal, Dünya Kupası tarihindeki ilk ve en farklı galibiyetini alarak üst tura çıkma şansını son maça taşıdı.

Senegal, henüz 4. dakikada Habib Diarra'nın golüyle öne geçti. İkinci yarıda İsmaila Sarr 56. dakikada farkı ikiye çıkarırken, Pape Gueye 59 ve 71. dakikalarda attığı gollerle skoru 4-0'a getirdi. Karşılaşmanın sonucunu ise 82. dakikada Iliman Ndiaye belirledi.

Dünya Kupası'nda dördüncü kez mücadele eden Senegal, gruptaki ilk puanlarını bu galibiyetle aldı. İlk iki maçında Fransa'ya 3-1, Norveç'e ise 3-2 mağlup olan Senegal, 3 puanla grubu üçüncü sırada tamamladı. Afrika temsilcisi, grup üçüncüleri arasındaki en iyi sekiz takım arasında yer alarak 2002 ve 2022'nin ardından üçüncü kez eleme turuna yükselmeyi umut ediyor.

İkinci kez Dünya Kupası'nda boy gösteren Irak ise 1986'nın ardından katıldığı turnuvada puan alamadan grubu son sırada tamamladı. İlk iki maçında Norveç'e 4-1, Fransa'ya ise 3-0 yenilen Irak, Senegal karşısında aldığı 5-0'lık mağlubiyetle Dünya Kupası tarihindeki en farklı yenilgisini yaşadı.


Fransa, Norveç'i 4-0 yenerek liderliği garantiledi

Dembele ikinci golü kutlarken (AP)
Dembele ikinci golü kutlarken (AP)
TT

Fransa, Norveç'i 4-0 yenerek liderliği garantiledi

Dembele ikinci golü kutlarken (AP)
Dembele ikinci golü kutlarken (AP)

Ousmane Dembélé'nin yıldızlaştığı maçta Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında Norveç'i 4-1 mağlup ederek grubunu üçte üç yaparak lider tamamladı.

Grup aşamasındaki üç maçını da kazanan Fransa, 9 puanla zirvede yer alırken, 6 puanlı Norveç ikinci sırada son 32 turuna yükseldi. Grupta ayrıca Senegal ve Irak da mücadele etti.

Karşılaşmada Fransa'ya galibiyeti getiren golleri Ousmane Dembélé 7, 20 ve 32. dakikalarda kaydederek hat-trick yaptı. Norveç'in tek golü 21. dakikada Thelo Aasgaard'dan gelirken, Désiré Doue 90+4. dakikada skoru belirleyen golü attı.

Bir önceki maçta Irak ağlarını da sarsan Paris Saint-Germain'in golcüsü ve geçen yılın Altın Top (Ballon d'Or) sahibi Dembele, turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti. Fransız yıldız, takım arkadaşı Kylian Mbappe ve Norveçli Erling Haaland ile gol krallığı yarışında eşitlenirken, listenin zirvesinde 5 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Norveç Teknik Direktörü Ståle Solbakken ise takımının son 32 turunu önceden garantilemesi nedeniyle Erling Haaland ve Martin Odegaard, gibi önemli isimleri dinlendirmeyi tercih etti.

1998 ve 2018 dünya şampiyonu, 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa, son 32 turunda grubunu üçüncü sırada tamamlayan takımlardan biriyle çarşamba günü New Jersey'de karşı karşıya gelecek.

Norveç ise salı günü Arlington'da oynanacak son 32 turu mücadelesinde, E Grubu ikincisi Fildişi Sahili ile karşılaşacak.